Hvordan har I det med cookies?

Nyt tv er trådløst og gennemsigtigt

(Foto: LG)

Helt tilbage i 1974 viste LG sit første gennemsigtige OLED display. Det var kun til eksperimentelle formål og målte beskedne 18 tommer i diagonal.

Siden har både LG og Samsung viste transparente tv-skærme flere gange, og de kan efterhånden godt købes. Hvis man da har råd.

Det gælder også for den nye LG Signature OLED T skærm på 77 tommer, hvor T’et står for ”transparent”.

LG hævder, at nyheden er verdens første trådløse og gennemsigtige OLED-tv. Helt trådløs er det dog ikke. Der er stadig en strømledning til stikkontakten.

TV-udsendelser og film sendes trådløst til det nye tv-apparat. På samme måde som til LG’s OLED M model, som ikke har en gennemsigtig skærm.

(Foto: LG)

Forbindelsen sker via en separat Zero Connect boks, som kan placeres op til 10 meter væk fra det transparente tv.

I boksen forbinder man boligens eller kontorets fysiske ledninger, for de kan fortsat ikke undværes. De går til f.eks. tv-bokse, fibernet, spille-konsoller osv.

Fra boksen sendes video- og lydsignalerne så trådløst videre til LG’s nye Signature OLED T fjernsyn.

Den grundlæggende idé med et gennemsigtigt display er, at det ikke er så fremtrædende i en stue som, når et stort 77 tommers tv står slukket med en enorm sort flade. På væggen eller på en reol.

Andre fabrikanter som f.eks. Samsung forsøger at løse udfordringen ved at sende billeder af malerier og plakater op på tv-skærmen, når den ikke er i brug.

(Foto: LG)

LG mener imidlertid, at den transparente løsning er bedre og mere effektiv. Kort sagt mere usynlig.

Det gennemsigtige tv har samtidig den fordel, at det kan bruges som en slags rumdeler i lokalet:

Det lyder egentlig helt ok, men kræver, at OLED T bliver placeret i en tydelig ramme. Ellers braser folk og kæledyr ind i det ustandseligt, fordi de ikke kan se den transparente væg.

Naturligvis reklamerer LG også med, at det nye 77-tommers panel leverer “klassens bedste billed-kvalitet” med 4K kvalitet i 3.840 gange 2.160 punkter.

De første mennesker, som har set LG nyheden på CES Show 2024 messen i Las Vegas, hvor tv’et har verdens-premiere i disse dage, mener dog, at farve-gengivelse, lysstyrke og kontrast (endnu) ikke er på højde med de bedste tv i konventionel OLED eller Mini-LED teknologi.

Dog skal det hjælpe, at LG’s OLED T fjernsyn rummer en særlig kontrast-film op fra bunden og bag på skærmen, når tv’et tændes.

Dertil kommer, at tv’ets indbyggede Alpha 21 AI processor skal skabe en 70 procent forbedring i grafisk kvalitet og 30 procent hurtigere billed-bearbejdning.

På den måde skal processoren kunne kompensere for nogle af det gennemsigtige displays svagheder.

Endelig kan det transparente tv sættes i en særlig ”always on” tilstand, så skærmen kan benyttes til at vise digital kunst, video og fotos.

Tilsvarende kan en ”T-Bar” bjælke nederst på displayet vise nyheds-overskrifter, lokale vejrudsigter og andre former for praktisk information. Men ok – så er det nye tv jo heller ikke helt gennemsigtigt længere.

LG oplyser, at Signature OLED T har vundet gem CES 2024 Innovation priser. Til gengæld glemmer LG at fortælle, hvad det transparente tv skal koste. Det ventes på markedet senere i år….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan har I det med cookies?