Her er verdens mindste kamera

27 tommer, e-sportsfolk vil elske

De fleste pc-brugere er jo nok tilfredse, når de har en stor, højt-opløsende skærm foran sig, der kan vise farverne nogenlunde korrekt og reagere hurtigt på billedskift.

For gamere og e-sportfolk er det bare ikke nok. De fokuserer ekstremt meget på hurtige ”refresh rates” – hvor ofte billedet skifter i sekundet. Også naturlige kulører er vigtige. Næsten vigtigere end hos dem, der arbejder professionelt med video og multimedia.

Desuden skal skærmene altså have hurtige respons-tider og så lav forsinkelse som muligt – latency hedder det. Kun på den måde kan de opnå den lille fordel, som giver dem en sejr over rivalerne i computer spillet.

Derfor er der dukket en hel ny generation af super-skærme til spil brug op. Den supplerer de skrappe computere med rappe motorer – undskyld processorer – og kraftige grafikkort, der er et ”must” for gamer-freaks i alle aldre.

Den seneste nye af slagsen er LG’s nye UltraGear skærm, der har det umulige efternavn 27GN9850 4K IPS Monitor. Som man kan dekode af navnet, er den på 27 tommer og kan vise sine billeder i 4K kvalitet. Den slags er ikke kun forbeholdt det dyre tv i dagligstuen.

Den nye LG UltaGear skærm har vundet flere internationale design-priser. (Foto: LG)

LG er verdens største fabrikant af OLED-skærme til tv. De sidder ikke kun i LG’s egne fjernsyn, men også inde i B&O’s dyre luksus-tv. LG har derfor en god portion knowhow, der kan bruges i skærme til andre formål – f.eks. computerspil.

Det nye UltraGear display bruger dog ikke OLED som i tv eller mobiltelefoner. Her holder LG sig fortsat til LCD, hvor den såkaldte IPS teknologi er tunet til det yderste. Den er f.eks. verdens første med en reaktionstid på bare ét millisekund.

Skærmen rummer også VESA Display Stream kompression (DSC), der kan aflevere praktisk talt tabsfrie 4K billeder (UHD). Det sker i 10 bit farve-kvalitet og en opdaterings-frekvens på 144 Hz. Det betyder, at billedet på skærmen får en opfrisket 144 gange i sekundet.

LG bruger også værdien ”1M GTG” i sin beskrivelse af den 27 tommer store UltraGear skærm. GTG står for ”Gray-To-Gray” og et det nyeste tech-slang for, hvor hurtigt en pixel på skærmen kan skifte farve.

I lidt mere gammeldags sprog vil man sige, at den skifter på et millisekund (1/1000 sekund), hvilket er meget, meget hurtigt.

(Foto: LG)

LG nyheden kan kalibreres manuelt eller automatisk. Den er kompatibel med Nvidias G-Sync grafikkort, og den kan vise op til 1,07 milliard farver. Det er meget mere, end det menneskelige øje kan opsnappe. Samtidig er lysstyrken oppe på 400 nits. Man får skærmbilledet kastet lige i hovedet.

LG praler med, at den nye skærm er designet med sejre i gaming for øje. Mon ikke det kræver mere end ren hardware. Spilleren skal også være dygtig og i god fysisk og psykisk form.

Designet på UltraGear skærmen ser tiltalende ud. Den er slank og kommer med en fod, der både kan vippes, drejes og justeres i højden. Selve skærmen er forsynet med to HDMI-stik, en DisplayPort, en USB 3.0 konnektor og et jackstik til audio udgang.

Den danske pris på LG UltraGear 27GN950 4K IPS Monitor er endnu ikke offentliggjort, men jeg kan fortælle, at den koster 800 US dollars internationalt. Det svarer til ca. 5.300 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: LG)

https://www.lg.com/dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens mindste kamera