Sådan har I ikke set en grammofon før

Vi taler mindre i telefon og bruger flere data

(Foto: Telenor)

Vidste I, at danskerne bruger flest mobildata på søndage? Og at det typisk er klokken 21:45?

Det afslører nye statistikker fra teleselskabet Telenor. De fortæller også, at store begivenheder – såvel glade som triste – får danskere til at skrue op for deres dataforbrug på mobilen.

Alt i alt sendte eller modtog Telenors mobilkunder i Danmark godt 210.000.000 GB data i 2023. Det er 17 procent mere end i det tidligere rekordår 2022.

Hvis man overfører den mængde til noget, som de fleste af os har lært under pandemien – nemlig videomøder på mobilen – svarer det til Microsoft Teams seancer nonstop i 12.000 år!

Den 3. december, 29. oktober og den 19. november – alle søndage – blev de tre datoer, hvor Telenors mobilkunder formøblede flest data.

Jonas Vingegaards præstationer i Tour de France fik danskerne til at sætte ny streaming rekord på mobiltelefoner i 2023. (Foto: Filip Bossuyt / Wikimedia)

Den 29. oktober skiftede vi fra sommer- til vintertid og fik dermed en ekstra time til rådighed.

Samtidig var nyheden landet, at ”Venner” stjernen Matthew Perry var død. Det fik masser af danskere til at streame episoder fra den populære tv-serie for at mindes den populære skuespiller.

Også store sports-begivenheder sætter ekstra gang i dataforbruget.

Ser man på mobilbrugen blandt Telenors kunder på ferie i udlandet, bliver det tydeligt, at især årets Tour de France blev fulgt tæt på mobilen.

Normalt ser Telenor en stigning i dataforbruget på ca. 25 procent blandt kunderne i udlandet om aftenen, men under sommerens Tour de France kunne man tydeligt se en ”løbseffekt” i netværket.

Vi taler mindre og mindre i telefon, men skruer mere og mere op for vores dataforbrug på mobilen. (Foto: Duc Trinh / Unsplash)

På alle løbsdagene toppede dataforbruget nemlig allerede om eftermiddagen. Helt vildt blev det den 18. juli klokken 17, da Vingegaard kørte enkelt-start.

Da steg danskernes dataforbrug på mobilen med 130 procent fra det ene øjeblik til det andet. Aldrig tidligere og siden har Telenor målt et så højt dataforbrug blandt sine danske kunder i udlandet.

Til sidst nogle flere trends, man kan læse ud af Telenors tal for smartphone-forbruget i 2023:

  • Danskere brugte mobilen fem procent mindre til at tale i telefon. Sms’er blev der sendt otte procent færre af.
  • Dage med flest minutter på tale-opkald var den 11. april, den 30. november og den 30. maj.
  • Dage med flest sendte sms’er var den 3. januar, den 4. januar og den 2. januar 2023.
  • De tre største toppe i dataforbruget på mobilen var den 3. december, den 29. oktober og den 19. november….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan har I ikke set en grammofon før