Er iPhone 12 bare en ny iPhone 4?

Vi bruger data som aldrig før

Foto: Cottonbro / Pexels)

Danskernes forbrug af mobildata røg kraftigt i vejret i 2020. Vi har også talt markant mere i telefon, end vi gjorde sidste år.

Det viser tal fra landets næststørste mobiloperatør, Telenor. Forklaringen er åbenlys. Corona og meget mere hjemmarbejde i store dele af året.

Det største spring i mobil-trafikken kom ved nedlukningen i marts, i sommerferien og sidst i november.

Her toppede datatrafikken med en stigning på 55 procent  som en kombination af hjemmearbejde, Black Friday og online julegave indkøb.

Telenors statistikker afslører, at danskerne generelt har talt 13 procent mere i telefon end sidste år. Samtidig har vi brugt vores mobiltelefoner 40 procent mere til at gå på nettet.

De nye informationer fra Telenor rimer fint med de tal, som Energistyrelsen offentliggjorde forleden dag. De dækkede forbruget hos alle danske teleselskaber tilsammen i første halvår af 2020.

Efter flere år med fald i taleminutter er danskerne nu igen begyndt at snakke meget mere i telefon igen. (Foto: Daniel Reche / Pixabay)

”Datatrafikken i Danmark har været stigende i flere år. I år har det bare været vildt at se, hvordan vores ændrede adfærd på grund af Corona har været så tydelig,” fortæller Jesper Mølbak. Han er netværks-ekspert i Telenor.

”Vi så det især i dagene omkring lockdown i marts, hvor trafikken i mobil-netværket steg voldsomt under første pressemøde. Sommerens trafik på mobilen i sommers viste også, at danskerne havde skiftet Solkysten ud med feriehuse ved den jyske vestkyst,” fortsætter han.

Den markante stigning i dataforbrug i marts på 39 procent strakte sig helt ind i april, hvor trafikken steg med 37 procent.

I maj og juni fladede dataforbruget lidt ud, men  vi brugte fortsat 32 procent mere i maj og 33 procent i juni – sammenlignet med de tilsvarende måneder i 2019.

Da vi gik på sommerferie, blev det tydeligt, at danskerne fulgte regeringens rejse-restriktioner, of feriedagene blev brugt i eget land.

Ifølge Telenor steg data-trafikken generelt med 42 procent i sommers. Ved Stevns Klint voksede det med hele 800 procent – sammenlignet med samme uge 28 og 29 sidste år.

Ligeledes var roaming fra andre lande til Danmark reduceret med 34 procent i industri-ferien. Det vil sige antallet af opkald fra udlandet.

Hjemmearbejde og fjern-undervisning har fået danskernes dataforbrug til at eksplodere. (Foto; Andrea Piacquadio / Pexels)

I efteråret betød nye restriktioner, at flere igen skulle arbejde hjemme, og restauranter og barer måtte lukke tidligere. Det ses tydeligt i brugen af mobildata, som gik op med 44 procent.

I selve efterårsferien steg danskernes mobiltrafik med 48 procent. Her var det især sommerhusene på Sjælland, som danskerne valfartede til i stedet for at tage på udlandsrejser.

Stigningen fortsatte ind i november. Her noterede Telenor årets højeste hop i dataforbrug på 54 procent.

Her var forklaringen øget hjemmearbejde, online jagt efter Black Friday tilbud og de tidlige indkøb af julegaver på nettet.

I Danmark har trenden gennem flere år gået i retning af, at vi taler mindre i telefon, fordi meget kommunikation er rykket over på sociale medier. I 2020 er denne udvikling vendt. Nu ringer vi igen mere til hinanden.

Efter en ret tavs begyndelse på året eksploderede taletrafikken i marts. Antallet af minutter, hvor vi snakkede i mobil, steg således med 30 procent.

Set over hele 2020 er taletrafikken vokset med i gennemsnit 17 procent om måneden. Det har Telenor målt i perioden fra marts til og med november….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er iPhone 12 bare en ny iPhone 4?