Tyskland stopper tilskud til elbiler

Saudi Arabien bygger mega e-sport by

(Foto: Qiddiya)

Saudi Arabien bruger mange milliarder kroner på at slippe for sit image af at være et land, der udelukkende har olie, ørken og muslimske samlings-steder at byde på.

I fremtiden vil Saudi Arabien være den arabiske halvøs største turist-magnet med helt nye ferie-ressorts ved Det Røde Hav, fremtidsbyen Neom og et vintersport-område med skisport midt i ørken-bjergene.

Saudi har samtidig ambitioner om at blive verdens største center for gamere, e-sport og computerspil.

(Foto: Qiddiya)

Det skal ske ved at bygge den nye bydel Qiddiya City i udkanten af den saudiske hovedstad Riyad. Her skal alt bare dreje sig om action på computer- og mobiltelefon-skærme.

Det nye e-sport center får et areal på mindst 500.000 kvadratmeter, hvoraf de 100.000 er reserveret til restauranter, overnatning, butikker osv.

Centret skal også huse 25 professionelle e-sport klubber fra hele verden og gerne være adresse for mindst 30 spil-softwarehuses udviklings- og salgs-afdelinger.

Qiddiya City bliver klodens første rene gaming by, hvor der bl.a. vil være fire store haller til at holde events, konkurrencer osv.

En af de fire arenaer får plads til 73.000 tilskuere, som kan kigge på verdens største indendørs LED-skærm.

Ifølge det arabiske medie “Gulf News” ventes centret at tiltrække mindst ti millioner besøgende om året.

(Foto: Qiddiya)

Det nye ”Gaming & Esports District” er en vigtig del af den strategi til at forvandle Saudi Arabien, som landets kronprins Mohammed bin Salman har lanceret.

Centret skal appellere til mindst to-tredjedele af den saudiske befolkning.

Det skal tilbyde talent-udvikling og investering og på den måde tiltrække de bedste gamere fra hele kloden.

(Foto: Qiddiya)

Byen Qiddiya skal i det hele taget udvikles til at blive den arabiske halvøs helt store underholdnings-center. Disney World vil ligne en lille sidegade-butik ved siden af.

Qiddiya får bl.a. sin egen Formel-1 racerbane i klasse med Monacos. Byen får også en vandpark, der alene koster 750 millioner dollars at bygge….

(Indledningsfoto til artiklen: Qiddiya)

Hvis computer-spillerne bliver lidt over-ophedede, kan de kaste sig ud i bølgerne i et enormt vandland. (Foto: Qiddiya)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyskland stopper tilskud til elbiler