TDC mister mobil- og bredbånds-kunder

Her er mobilen til finans-jonglører

(Foto: Vertu)

Der var engang for en del år siden, at Nokia var en af verdens allerstørste fabrikanter af mobiltelefoner. Det var, før Apple dukkede op med sin iPhone, og nogen tænkte på Android.

Dengang fandt finnerne på at lave et særligt luksus-mærke af sine telefoner. Fremstillet i dyrere materialer og solgt gennem dyrere kanaler som f.eks. juvelerer og modebutikker.

Bilbranchen havde jo vist, at tricket kunne lade sig gøre. Toyota havde sit luksus-mærke Lexus, VW sin Audi og Mercedes sine Maybach modeller.

Nokias Vertu mærke blev dog aldrig en succes. Nokia solgte hurtigt ideen, og den har siden overlevet i forbløffende 25 år med skiftende ejere.

I øjeblikket er der to ejere i henholdsvis Frankrig og Hong Kong. De lancerer med lange mellemrum nye og meget dyre smartphones til de få, der har råd.

Metavertu II kommer klædt i ægte krokodille-skind. (Foto: Vertu)

Det seneste udspil hedder Metavertu II, der skal være verdens første smartphone med et komplet system til kunstig intelligens (AI) ombord.

Metavertu II rummer desuden ekstrem datasikkerhed på basis af ”block chain”, som er langt oven på er standard Android styresystem.

Processoren er Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2, der også sidder i mange andre topklasse telefoner med Android.

I Vertu er motoren parret med 12 GB RAM og enten 512 GB eller 1 TB lager. Fint, men ikke opsigtsvækkende.

Skærmen er en OLED type på 6,78 tommer og 1.5K billedkvalitet – 2.800 gange 1.260 punkter. Billed-opdateringen er på hurtige 120 Hz.

Metavertu II kan arbejde med fremtidens WEB 3.0 internet og håndtere op til fire WhatsApp seancer med kryptering på samme tid. (Foto: Vertu)

Vertu har puttet et pænt stort batteri på 5.100 mAh ombord, der kan lades op med hurtige 65 watt via USB-C kabel.

Det er alt sammen ikke noget, som kan forsvare en udsalgspris på mindst 5.100 dollars eller godt 36.000 danske kroner.

Det kan de indbyggede kameraer heller ikke. De består af et hoved-objektiv på 54 megapixel, en 50 MP ultra vidvinkel og en tele med optisk stabiliserede 8 MP. Endelig har selfie-skyderen på fronten en 16 megapixel billedsensor.

Men hvad er det så, der gør Metavertu II til noget helt særligt?

Det er først og fremmest, at Vertu telefonen sender og modtager alle data krypteret og lige så sikkert, som to moderne banker gør mellem sig.

Metavertu II er formentlig verdens mest sikre mobiltelefon. (Foto: Vertu)

Sikkerheden støttes af segmenterede private koder, der er lagret på selve telefonen. Her ligger også en dedikeret sikkerheds-chip.

Målgruppen kunne være folk, der foretager mange finansielle transaktioner på deres mobil. Det kunne f.eks. være spekulationer i krypto-valuta.

Til dét formal rummer Vertu telefonen en særligt beskyttet digital tegnebog, ligesom brugeren altid har adgang til mindst 10 terabyte (TB) fri block-chain lager. Valuta-handel kræver god dataplads.

Metavertu II vil beskytte e-mails og andre beskeder med avanceret kryptering og vil alarmere sin bruger, hvis personen i den anden ende forsøger at tage et ”screen-shot” eller at optage sekvensen på skærmen.

Vertu har også integrereret et såkaldt “Ghost System”. Det tilbyder, at man kan slette alle følsomme data på telefonen ved tryk på bare én knap.

Metaverse II indeholder hele tre digitale assistenter med kunstig intelligens. (Foto: Vertu)

 

Endelig praler Vertu af, at telefonen bruger kunstig intelligens (AI) til meget mere end at forbedre fotograferingen. Det kan de fleste lidt dyrere telefoner jo også.

Hos Vertu kan AI f.eks. stå for planlægningen af ens rejse inklusive booking af fly, limousine og hotel.

Intelligens fungerer samtidig som brugerens finansielle rådgiver – assistenten hedder Gordon – eller som digital butler. Sidstnævnte app kaldes Alfred. Endelig er der også den digitale privatsekretær Samantha.

Køberen kan vælge sin Metavertu II i fire versioner klædt i henholdsvis diskret kulfiber, creme-hvid krokodille læder, Navy blå krokodille eller Iron Black krokodille læder.

Chassis’et i telefonen er fremstillet af hypo-allergent stål, mens displayet er gemt bag safirglas i samme kvalitet, som man finder i fornemme schweizer-ure.

Som nævnt begynder prisen ved 5.100 dollars, men den kan snildt kravle op på 9.300 dollars eller ca. 66.000 kroner, hvis man vælger den dyreste variant….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC mister mobil- og bredbånds-kunder