Teleselskabet 3 fylder 20

Vi savner flere “flippere”

(Foto: Tecno)

Selvom folde-telefoner er trendy, udgør de fortsat kun en lille del af det totale salg af nye smartphones.

Andelen kunne dog uden tvivl være større, hvis flere af telefonerne var mindre i fysisk størrelse og lavere i pris.

Mærkelig nok folder langt de fleste af mobilerne nemlig på langs – ligesom en bog. Det samme er tilfældet med OnePlus’ nye Open model, der kommer på torsdag.

(Foto: Tecno)

De mindre Flip udgaver, der folder på midten, er ellers mere smarte, handy og moderigtige. Men altså i undertal i sammenligning med Fold varianterne.

Lige nu er det kun Samsung med sin Galaxy Z Flip5 og Motorola med sine Razer telefoner, man kan købe i danske butikker.

På det kinesiske marked er udvalget af ”flippere” straks meget større. Både Xiaomi, Huawei, Vivo, Oppo, Motorola, Honor og Samsung har dem.

(Foto: Tecno)

 

Den seneste nye af slagsen er Phantom V Flip 5G fra Tecno, der virker mere elegant end de fleste. Desværre får vi næppe telefonen at se i Danmark.

I flere andre europæiske lande skal Phantom V ellers sælges til en attraktiv pris på mellem 650 og 700 euro. Det svarer til omkring 5.000 danske kroner.

Når nyheden er klappet sammen, måler den kun 88,77 gange 74,05 og 14,95 millimeter. Så kan den snildt tages med i lommen eller en lille håndtaske. Betjeningen kan foregå med én finger – typisk tommellen.

(Foto: Tecno)

 

I udfoldet tilstand står man med en 6,9 tommers skærm, der har en hurtig billed-opdatering på 120 Hz. De fysiske mål stiger til 171,72 gange 74,05 og 6,95 millimeter.

Med til at gøre Phantom V særlig elegant er, at Tecno har valgt at designe det ydre display cirkelrundt i stedet for som normalt firkantet.

Det er måske ikke så praktisk, men mange vil synes, det er sjovt. Ikke mindst, når man benytter Tecnos mange baggrunde, smarte witches og interaktive animationer.

Phantom V kan fjernstyres med håndbevægelser eller stemme-kommandoer. (Foto: Tecno)

 

Til de rigtigt legesyge byder Tecno på virtuelle kæledyr i 3-D, som lever på den lille runde skærm.

På kamera-siden er Phantom V også pænt udstyret: Hoved-objektivet er på 64 megapixel og suppleres med en super vidvinkel på 13 MP. Selfie-skyderen på indersiden har en 32 MP billedsensor.

Det mest smarte er, at telefonen kan tage billeder i næsten alle vinkler. Når den er åben mellem 30 og 150 grader.

Desuden kan den fotografere med de ydre og indre kameraer på samme tid, mens brugeren styrer begivenhederne med håndbevægelser og sin stemme.

Indendørs kører en Mediatek Dimensity 8050 processor med 8 GB RAM og 256 GB lager som standard. RAM-hukommelsen kan udvides til 16 GB.

Endelig har Tecno placeret to batterier på tilsammen 4.000 mAh i Phantom V. De kan lades op med 45 watt via kabel, så det kun tager et kvarter at fylde op til 50 procent….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teleselskabet 3 fylder 20