To millioner danskere bruger Snapchat

Fastspeed hopper på det mobile internet

(Foto: Huawei)

(Opdateret) Fastspeed hører til de mest kendte og hurtigst voksende internet-udbydere på det danske marked.

Det har gjort Fastspeed til den femte-største udbyder

Den fremmarch med lave priser for høj hastighed har gjort Fastspeed til den femte-største internet udbyder her i landet.

Fastspeeds jagt på flere kunder er hidtil foregået på de faste kabel-forbinder – primært fiber.

Det er dog ikke længere nok for Fastspeed, som derfor også hopper ud på det mobile internet.

Mere konkret har Fastspeed lavet en aftale med teleselskabet 3 om at leje sig ind på dennes 5G mobilnet med mulighed for at levere internet, der er stort set lige så hurtigt som på fiber.

3 er det eneste af de store teleselskaber i Danmark, der udelukkende benytter mobilnet. De øvrige tilbyder både faste og mobile netværk.

3 har haft succes med sin satsning på ”internet i hjemmet”, hvor opkoblingen foregår via 5G og en enkelt router.

Der skal ikke graves op til fiberkabler, som man skal betale for. Desuden skal man ikke vente i ugevis for at få en opkobling.

Hos 3 tager det kun den tid, som postvæsnet tager for at få transporteret routeren fra teleselskab til kunde.

YouSee har principielt en lignende service, men gør ikke voldsomt meget for at markedsføre den. Formentlig for ikke at kannibalisere sit eget fiber-marked.

Ud over 3 er Telia og på det seneste også Telmore den eneste store udbyder, der aktivt sælger internet-løsning via 5G mobilnettet.

Om Telia gør det fremover, må tiden vise. I aftes blev Telias danske afdeling med 1,9 millioner kunde-konti nemlig solgt til den jyske energi- og telekæmpe Norlys.

Fastspeed bliver dermed den anden danske internet-udbyder, som nu vil forsøge at lokke så mange danskere som muligt fra fiber og kabel og over på trådløs kommunikation.

Prisen for en 5G forbindelse til internet bliver på 289 kroner om måneden hos Fastspeed. Det er inklusive ubegrænset forbrug og en router med SIM-kort leveret fra Fastspeed.

3’s 5G netværk er ikke 100 procent landsdækkende endnu. Bor man stadig i et område med kun 4G dækning, falder prisen til 249 kroner om måneden….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To millioner danskere bruger Snapchat