Apple Watch kopi til en brøkdel af prisen

To millioner danskere bruger Snapchat

(Foto: May Gauthier / Unsplash)

Snapchat er et af de sociale medier, som er ret undervurderet i Danmark.

To millioner danskere og 750 millioner på verdensplan bruger Snapchat, der ofte bliver glemt i skyggen af den evige rivalisering mellem Facebook, Instagram, TikTok og X – det tidligere Twitter.

Her i september fylder Snapchat 12 år.

Det billed-baserede sociale medie blev skabt af Evan Spiegel og Bobby Murphy på Stanford University i Californien i 2011.

Snapchat er dermed meget yngre end Facebook, der er 19 år og Twitter (X) med sine 17 år på bagen. Instagram er kun et år ældre end Snapchat, mens TikTok er yngre med sine kun seks år.

Et af de legendariske Snapchat hardware produkter, som vi aldrig har set på det danske marked, er Spectacles brillerne med indbyggede videokameraer og mikrofon. (Foto: Snap)

Mange er nok heller ikke klar over, at Snapchat har været forbillede for sine rivaler mange gange. De har så lystigt lånt eller stjålet populære features og implementeret dem hos sig selv.

Mest kendt er nok ”Stories”, som Snapchat lancerede for ti år siden i 2013. I dag benytter Facebook og Instagram i stor stil Stories, som om de var Mark Zuckerbergs egen opfindelse.

Samme Zuckerberg forsøgte i øvrigt at overtage Snapchat i 2013 formedelst tre milliarder dollars. efter at han året forinden havde købt Instagram vfor en tredjedel af beløbet. Hos Snap fik Facebook et nej.

Snapchat har også været pioner i hardware:

Det sociale medie var først på markedet med Augmented Reality (AR) linser, som f.eks. gør det muligt at kopiere hunde-ører, briller, sneakers, en ny frisure eller andet kluns ind på billedet af sig selv på smartphone skærmen.

Foto: May Gauthier / Unsplash) intro Helt ufortjent er Snapchat ikke lige så kendt som flere af sine konkurrenter på det danske marked. (Foto: Bastian Riccardi / Unsplash)

Senere kom Snap Spectacles briller med indbyggede kameraer og mikrofoner i stellet:

Med dem på næsen kunne man gå rundt i en forsamling eller i en butik og optage videoer, der via ens mobiltelefon blev sendt direkte og ”live” op til ens konto i det sociale medie Snapchat.

Langt fra alle af disse tiltag har nået det danske marked, hvilket er en af årsagerne til, at Snapchat er ufortjent undervurderet herhjemme.

Via en opgradering af Snaps danske og nordiske kontorer, samtidig med at Facebook skærer sine ned, skal ændre på den kendsgerning.

Med over to millioner aktive brugere om måneden i Danmark alene har masser af os opdaget Snapchat:

Oprindeligt fandtes Snapchat kun som app til mobiltelefoner. I dag kan man også arbejde med det sociale medie fra sin pc. (Foto: Kirill Makes Pics / Pixabay)

Det er så sket på den måde, som sociale medier egentlig er indrettet – nemlig ved at vokse via ”hören-sagen” og anbefalinger fra bruger til bruger.

Ifølge Snapchat selv åbner danske brugere i gennemsnit app’en 35 gange om dagen for at chatte, læse nyheder eller sende billeder til familie og venner.

I anledning af sin 12-års fødselsdag har Snapchat sammensat otte information, som de færreste nok er klar over omkring det sociale medie:

Lær mere om vin 🍷
Snapchat har bl.a. en skanning-funktion, hvor man nemt kan lære en masse om en bestemt vin, hvor den kommer fra, hvad den koster osv.

Man skal blot holde Snap kameraet over vin-etiketten og derefter trykke på Scan. Et øjeblik efter ved man alt om den vin, man står med.

Løs komplicerede regnestykker
På samme måde som med vinen kan man skanne et regnestykke på Snapchat og få facit vist på skærmen.

Find populære steder at rejse til 🌍
Der findes ikke noget bedre kvalitetsstempel for et rejsemål end anbefalinger fra ens venner.

Ved at benytte ”populært valg” på Snapchat kan man opdage og udforske f.eks. hotte restauranter, cafeer og arrangementer i ens nærområde.

Det, som dukker op på det digitale landkort, er bl.a. baseret på det, som er populært hos ens venner på Snapchat.

Find koncerter på Snapchat 🏟
Når I har fundet det nye, hotte spillested på Snapkortet, skal I bare klikke på hjertet for at tilføje det til ens favoritter.

Snapchat hjælper dog ikke bare med at finde vej til spillestedet. App’en viser også kommende koncerter ved at slå automatisk op i Ticketmasters katalog.

Find ud af, hvad sangen hedder 🎶
Med blot et enkelt klik kan du finde navnet på en ny sang eller en sang, du lytter til – uanset hvor du befinder dig.

Snaps skanning-funktion er en smart måde at finde mere information om en sang eller en kunstner: Man skal blot klikke og holde et vilkårligt sted på kamera skærmen. Så genkender app’en den spillede sang.

Prøv tøj fra dit yndlingsmærke 👠
Snap er langt fremme i skoene, når det gælder anvendelsen af Augmented Reality (AR):

Modebevidste Snapchat-brugere kan f.eks. bruge app’ens AR-linser til at prøve populære produkter fra deres yndlingsmærker virtuelt.

Det kan f.eks. være en taske fra Prada Galleria, en t-shirt fra Farfetch, nye sneakers fra Puma eller  tøj fra H&M. Alle er tilgængelige via app’ens Dress Up-funktione.

Sæt flere højdepunkter sammen i én snap 📸📸
Nogle gange er en 10 sekunders video ikke nok til at fortælle en historie på en god måde.

Ved hjælp af Multi-Snap-funktionen på Snap-kameraet kan man kombinere flere snaps til én længere.

Skyd løs med begge kameraer 😜🏞 ‘
Alle moderne smartphones har flere kameraer. De færreste af dem kan dog bruge mere end ét af dem ad gangen.

Det kan Snapchat med sin Dual Camera feature, der f.eks. kan optage video med både hoved-kameraet på telefonens bagside og selfie-skyderen på fronten….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch kopi til en brøkdel af prisen