Allerede lang ventetid på nye iPhone 15 Pro

Honda lancerer kuffert med elmotor

(Foto: Honda)

Generelt er japanske bilfabrikanter ret konservative i deres design af nye modeller. Små forandringer fra den ene generation til den næste er ok, men ikke de store spring.

En af de få undtagelser er Hondas charmerende Honda E elbil med sine store runde forlygte-øjne, som man forventer vil blinke til en hvert øjeblik.

Det var dog kun indtil i går, hvor Honda præsenterede en kuffert med elmotor. Det ligner den nye Honda Motocompacto i hvert fald, selvom den i virkeligheden er en elscooter i kuffert-design.

(Foto: Honda)

Motocompacto er ikke tænkt som en bagage, man kan futte rundt på i lufthavnes kilometer-lange gange mellem fingre og gates.

Den skal snarere bruges i byområder, hvor man har en irriterende lang gåtur mellem p-plads til bilen og arbejdspladsens hoveddør.

Til dét formål kan Motocompacto virke helt oplagt:

(Foto: Honda)

Elscooteren kan nemlig foldes sammen, så den faktisk ikke fylder mere end en rejsekuffert og derfor snildt kan finde plads i bilens bagage-rum-

Omvendt vejer Motocompacto hele 19 kilo, så den er ikke et køretøj, som alle tager med under armen. Heller ikke, når den har et bærehåndtag lige som en kuffert.

Den store plads tilbyder Honda-nyheden heller ikke. Det mest af kuffertens indhold er nemlig optaget af elmotor og batteri.

Siddehøjden er kun 63 centimeter, så føreren skal nok ikke være over garderhøjde. (Foto: Honda)

Tilbage bliver der kun stuverum til sadel, pedaler og cykelstyr, når Motocompacto pakkes sammen.

Betjeningen klares langt hen ad vejen via en medfølgende app til mobiltelefonen. Den indeholder navigation, speedometer og oplysninger om batteriets ladetilstand.

Honda vil kun sælge Motocompacto i hvidt som vist på billederne. Samtidig opfordrer Honda til, at brugeren udsmykker de store hvide flader med egne klistermærker, præcist som mange ville gøre med deres rejsekuffert.

Ifølge Honda er elkuffertens rækkevidde begrænset til 19 kilometer på en opladning, der tager 3,5 timer ved en stikkontakt. Topfarten er 24 kilometer i timen, og chaufføren må ikke veje mere end 120 kilo.

Trods sine åbenlyse begrænsninger kunne jeg sagtens forestille mig, at Honda Motocompacto sagtens kunne blive et hit i storbyer, på universiteters campus eller på store hospitaler og virksomheder, hvor der er langt mellem de enkelte afdelinger – eller til kantinen.

Charmerende er Honda nyheden i hvert fald. Samtidig er prisen også sympatisk – nemlig kun 995 dollars eller ca. 7.000 danske kroner.

Uheldigvis vil Honda i første omgang kun sælge den kørende kuffert på det amerikanske marked….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Allerede lang ventetid på nye iPhone 15 Pro