iPhone vinder markedsandele

Første SUV på cykelstien

(Foto: MATE)

For fem-seks år siden vakte søskende-parret Christian Adel og Julie Kronstrøm Carton stor opsigt ved at hævde, at de havde skabt det første globale mærke for elcykler. Så at sige en Tesla på to hjul.

I det første stykke tid havde det danske MATE mærke da også stærk medvind på cykelstien, men så gik det galt som for så mange andre ambitiøse start-up virksomheder.

MATE virksomheden manglede penge til at finansiere ekspansionen. Efterfølgende kom Corona pandemien med leverance-problemer. De danske elcykler var nemlig fremstillet i Kina.

MATE blev dog reddet sidste år med udskiftning af ledelsen og frisk kapital, der bl.a. kom fra en rig arving i det franske Chanel mode-imperium.

(Foto: MATE)

De to kreative søskende er fortsat hoved-aktionærer, men har en lidt mindre fremtrædende rolle i det nye MATE, hvor de bl.a. sidder i bestyrelsen.

Nu har MATE så offentliggjort, hvad det næste store skridt skal være. Fra næste år bliver den velkendte MATE person-cykel med det karakteristiske stel suppleret af en SUV på tre hjul.

MATE SUV er det moderigtige navn for en moderne ladcykel med elmotor. Den er designet i Danmark, udviklet i Tyskland og skal bygges i Italien. Altså et rent europæisk projekt frem for et kinesisk sats.

Selvtilliden og de store ord har MATE bibeholdt på trods af et par turbulente år. Den nye MATE SUV skal nemlig markedsføres som det eneste fornuftige alternativ til en personbil i byen.

(Foto: MATE)

”Forestil jer et liv på vejen uden at sidde fast i trafikkøer, søge efter en p-plads og betale i dyre domme for den, når man endelige har fundet en ledig. Samtidig får man comfort og bagageplads som i en (fire-hjulet) SUV.”

Rigtig nok i teorien. Har man til gengæld kørt rundt på de københavnske cykelstier i myldretiden, vil man have oplevet masser af trafikpropper.

Dertil kommer, at brede ladcykler er alt andet end populære hos andre (fortravlede) cyklister, fordi de fylder så meget og generelt er mere langsomme.

Endelig er MATE SUV bestemt ikke den eneste elektriske ladcykel på markedet. Så lad os tage et kort blik på de specifikationer for det nye danske køretøj, som foreløbig er sluppet ud:

(Foto: MATE)

Først og fremmest er designet vellykket. Nyheden ser ikke helt så klodset ud som mange andre ladcykler. Det har andre også bemærket, for MATE SUV har for nylig vundet den tyske German Design Award 2023.

Elmotoren på 250 watt er monteret midtskibs. Den kan levere behagelige 90 Nm i drejnings-moment og 25 kilometer i timen på toppen.

Tilsyneladende bliver kraften fra elmotoren overført til baghjulet via en rem og et gearskifte fra italienske Enviolo. Batteriet skal sikre en rækkevidde på fine 100 kilometer pr. opladning.

Cykelstellet fremstilles af 90 procent genanvendt aluminium. Ladet kan rumme 210 liter og har LED-lys hele vejen rundt.

MATE SUV skal nok vække opsigt, hvilket naturligvis også fremmer trafiksikkerheden i regnvejr og tåge.

Ladet skal være fleksibelt med en sikkerheds og styrt-bøjle, som man kan løfte op. Som ekstra-udstyr fås et regntag for at holde varerne tørre.

Alternativt kan man montere sæder til to børn eller én voksen på ladet. De kan så komme til at føle sig virkeligt, som sad de i en ”rigtig” SUV. MATE vil nemlig tilbyde en hardtop med vinduer, der kan placeres på ladet foran cyklisten.

Den nye MATE er ikke kun født med og udviklet til eldrift. Ladcyklen kommer også med integreret GPS sporing og tyveri-alarm, der håndteres via ejerens smartphone. Via app’en har man så også kontrol med batteri-tilstand og ruteplanlægning.

(Foto: MATE)

MATE monterer effective hydrauliske skive-bremser både for og bag. Desuden kan køberen vælgere mellem standard dæk til vejbrug eller tykke offroad hjul til dem, der gerne vil køre med ungerne i bakket terræn eller gennem en mudret park.

MATE er begyndt at modtage forudbestillinger på sin nye SUV på tre hjul. Booking-afgiften er 400 euro.

Når SUV cyklen efter planen kan leveres fra September næste år, ventes listeprisen at ligge på 6.499 euro eller knap 50.000  danske kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone vinder markedsandele