Beolab 8 er luksus i lille størrelse

Snapchat vil beskytte teenagere bedre

(Foto: MrjayW / Pixabay)

Helt ufortjent er Snapchat et af de ret oversete sociale medier. Omtalen fokuserer mest på Facebook, Instagram, TikTok eller X, der tidligere hed Twitter.

Snap fortæller nemlig, at mediet har over to millioner brugere i Danmark. Over halvdelen – 55 procent – er over 25 år.

Det er dog ikke den brugergruppe, som Snap retter sig imod med sine nye features til Snapchat. Det er teenagere mellem 13 og 17 år, der nærmest bor i de sociale medier.

Ændringerne kommer efter flere år, hvor især amerikanske myndigheder har stillet spørgsmålstegn ved, om Snapchat ville og kunne beskytte unge brugere mod misbrug.

Det første store skridt kom sidste år, hvor Snapchat begyndte at begrænse synligheden af teenageres profiler for fremmede.

Nu strammer Snapchat reglerne yderligere, så det bliver endnu sværere at søge og finde teenagere i det sociale medie.

Det gør Snapchat bl.a. ved at øge det antal af fælles venner, som brugere skal have, før de optræder i søgninger og anbefalinger.

Det billed-baserede sociale medie Snapchat reagerer nu på anklager om ikke at beskytte teenagere godt nok mod misbrug. (Foto: Scotty Turner / Unsplash)

Når unge alligevel kan komme i kontakt med fremmede, som de ikke deler mange venner med, vil Snapchat vise advarsler på skærmen. De opfordrer de unge brugere til kun at kommunikere med folk, de kender.

Advarslerne kan samtidig blive ledsaget af forslag til at blokere eller anmelde den fremmede person, der forsøger at komme i kontakt.

Fremover vil Snapchat også fjernee alt følsomt indhold for teenagere – inklusive  seksuelt orienterede elementer på Stories og Spotlight.

Derudover indfører Snap et nyt ”strike” system. Det skal slå til mod alle konti, der overtræder ordensreglerne i det sociale medie.

Hvis en bruger indkasserer for mange ”strikes” over en bestemt periode, vil dennes konto blive slettet permanent, oplyser Snap.

Endelig har Snapchat introduceret en ny forældre-sektion på sin hjemmeside:

Den skal hjælpe dem, der er bekymrede over deres anvendelse af det sociale medie. Sektionen omfatter bl.a. en række nye vejlednings-videoer på YouTube.

De nye sikkerheds-features for teenagere rulles ud i de kommende uger. De første på Stories og Spotlight samt Strike funktionen har været aktive siden i går den 7. september….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beolab 8 er luksus i lille størrelse