Her er bilen husets elværk

Snapchat buldrer afsted

(Foto: MrJayW / Pixabay)

Mens Facebook har måttet konstatere sit første fald i medlemstal i sin 18-årige historie, går det anderledes godt hos konkurrenten Snapchat.

Her er det for første gang lykkedes at få styr på økonomi og strategi, så fjerde kvartal af 2021 blev det sociale medies bedste nogensinde.

Først og fremmest kunne Snapchat glæde sig over 13 millioner nye daglige brugere. Totalen er nu oppe på 319 millioner globalt set.

De fleste nye kom fra uden for USA og var teenagere. Formentlig har Snapchat arvet flere millioner indiske TikTok brugere.

Meget kunne tyde på, at Snap omsider vil begynde at sælge sine Spectacles briller med videokamera, mikrofon og højttalere i hele Europa. (Foto: NeOnBrand / Unsplash)

I 2020 blev det kinesiske sociale medie nemlig forbudt i Indien på grund af grænse-stridigheder mellem de to lande. Inden da havde TikTok alene 200 millioner indiske medlemmer.

Snapchat har faktisk stjålet sin nye «Spotlight» feature fra TikTok, så medlemmerne herfra kan hurtigt føle sig hjemme.

I det hele taget har Snapchat fået bedre styr på forretningen. Omsætningen steg således med 42 procent til 1,3 milliarder dollars.

Det har bl.a. fået store partnere som Disney, Viacom og NBC / Universal til at øge deres investeringer i indhold til det sociale medies unge brugergruppe.

Snapchat har fremgang over, vis hele linien, viser de seneste nye regnskabstal. (Illustration: Snap Inc)

Samtidig ser det ud til, at Snapchat omsider vil gøre noget seriøst ved at markedsføre sine Snap Spectacles briller.

De ellers meget omtalte gadges med indbyggede kamera og mikrofoner i brille-stellet har kun kunnet købes i USA og nogle få andre lande.

Formentlig er Snap blevet skubbet på vej af Facebook, der sidste år indgik et samarbejde med solbrille giganten Ray Ban om at udvikle produkter med indbygget Augmented Reality (AR). Desuden er Apple også på vej med egne AR briller.

Augmented Reality bliver et vigtigt element i nye generationer af Snap Spectacles, som man f.eks. kan bruge til at afprøve nyt tøj, makeup og frisurer eller få indblændet spilfigurer i brilleglassene. Hos Snap hedder det “AR Lenses”….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er bilen husets elværk