LEGO bliver sjovere for blinde børn

Dolby sender tv-lyden ud i hele stuen

(Foto: Dolby Labs)

(Opdateret) Når man nu både har et stereo-anlæg og et stort tv med soundbar i stuen, ville det jo være oplagt, hvis de to systemer kunne arbejde sammen.

Målet er vel for alle at gå en så god lydkvalitet og -oplevelse som muligt. F.eks med rumlig lyd eller surround, hvor alle højttaler-kanaler udnyttes.

Sony. LG og Samsung har vist hvordan med deres Acoustic Center Sync, Wow Orchestra og Q-Symphony systemer, men de virker primært kun med mærkernes egne tv og soundbarer.

Nu blander Dolby sig også under fanerne med en ny FlexConnect feature til sit velkendte Atmos lydsystem:

FlexConnect skal gøre det muligt at parre tv’ets højttalere med alle de trådløse bokse, man måtte have stående i lokalet.

Dolby Atmos FlexConnect har official premiere under den store IFA teknik-messen i Berlin senere i denne uge. På messen demonstreres det nye lydsystem på tv fra det kinesiske mærke TCL.

TCL’s nye 2024-generation af tv skal indeholde den nye Dolby Atmos FlexConnect teknologi. (Foto: TCL)

Dolby forklarer, at FlexConnect kan optimere lyden på en intelligent måde, der indretter sig efter lokalets møblement og placeringen af de forskellige højttalere.

FlexConnect tillader, at trådløse højttalere placeres hvor som helst i stuen. Systemet indstiller sig automatisk til forholdene og kalibrerer hver enkelt boks, så den spiller fint sammen med tv’ets egne højttalere og/eller soundbar.

Desuden skal FlexConnect ikke bare forstærke center-kanalen. Hver enkelt højttaler tilpasses – også dem, der sidder i selve tv-apparatet.

Resultatet skal blive en Dolby Atmos oplevelse med surround sound effekter, der er skræddersyet specielt til brugernes hjem og dagligstue.

Dolby hævder også, at opsætningen er nem og hurtig. TV-apparater med Dolby Atmos har mikrofoner indbygget, der tegner et slags lydkort over lokalet med møbler, vægge, tunge gardiner osv,

Samtidig lover Dolby, at brugerne vil opleve en mere intens og medrivende lyd-oplevelse, ligegyldigt hvor i lokalet man sidder. Den slags påstande kræver dog nok en praktisk test.

Det bliver spændende at se, hvor mange fabrikanter der vil bygge FlexConnect-kompatible skærme i fremtiden. Næppe Samsung, Sony eller LG….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEGO bliver sjovere for blinde børn