Stofa bliver til Norlys

Mobilmaster kan også se helt anderledes ud

(Foto: Zain KSA)

Saudi Arabien bruger i øjeblikket milliarder af olie-dollars på at blive et mere åbent samfund, der kan lokke masser af turister og vestlige forretningsfolk til landet.

Saudi er f.eks. i gang med at indrette fremtidsbyen Neom, opretter to ekstra flyselskaber, bygger en jernbane til højhastigheds-tog, placerer et ski-sports-ressort midt i ørkenen og åbner et kæmpe ferie-center ved det Røde Hav.

Det seneste påfund er at bygge verdens første klima-neutrale 5G mobilnet I forbindelse med det nye Six Senses Southern Dunes ferie-ressort.

Det nye ferie-ressort i det Røde Hav består af et antal øer. (Foto: Red Sea Global)

Strømmen til feriecenter og 5G netværk kommer fra over 760.000 solpaneler, der placeres midt ude i den gloheder ørken på den arabiske halvø.

Nok så interessant er, at saudierne ikke vil acceptere grimme mobilnets-master i metal, der rager op i og skæmmer naturen.

Derfor vil masterne blive 3-D printet, så de ligner klipper til forveksling. Ideen kommer fra teleselskabet Zain KSA, skriver nyhedsmediet “Arab News.”

Hele det nye ferie-ressort fylder 28.000 kvadrat-kilometer. Det bygges af lutter bæredygtige materialer og skal være 100 procent carbon-neutral fra begyndelsen.

Det nye ferie-ressort er bæredygtigt og henter al sin strøm fra solceller. (Foto: Red Sea Global)

I 2040 skal de mange solpaneler kunne levere 30 procent mere energi end nødvendigt. Strøm, der så kan sendes videre til andre nye projekter i Saudi Arabien.

5G netværk og Six Senses Southern Dunes finansieres af det stats-ejede Crown Prince MBS selskab, som også står andre kæmpe-projekter som f.eks. verdens største brint-fabrik.

Den skal producere 600 tons flydende brint om dagen, som skal drive verdens største flydende by Oxagon. Det er et projekt til 8,4 milliarder dollars, der skal spare fem millioner tons CO₂ om året….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stofa bliver til Norlys