Xiaomi præsenterer kæmpe tablet

iPhone 15 kommer den 12. september

(Foto: Gizchina / Weibo)

(Opdateret) Som altid forud for lanceringen af nye iPhones svirrer internet og de sociale medier med rygter om, hvad den næste generation af Apple telefoner mon indeholder af spændende features.

I forbindelse har der samtidig været tvivl om, hvorvidt Apple kunne holde sine tradition med at vise nye iPhones i september, eller om lanceringen ville blive skubbet til oktober.

Det seneste bud på en premiere-dato er tirsdag den 12. september. Telefonerne skal så lande i danske butikker hen mod slutningen af september.

Om det så lykkes at få alle fire ventede iPhone 15 modeller klar, må tiden vise. Sidste år kom iPhone 14 Plus nogle uger senere end sine søskende.

(Foto: Apple)

Lanceringen af de nye iPhones er ekstra spændende i år, fordi Apple har store chancer for at overhale Samsung som verdens største smartphone fabrikant.

iPhone 15 modellerne skal give det ekstra boost, som sender Apple op på den globale førsteplads. Den position har iPhone jo haft i årevis i Danmark.

Derfor er det vel oplagt at lave en lille status over de efterhånden mange detaljer, som er sluppet ud om de kommende iPhone 15 telefoner:

iPhone 15 Pro og 15 Pro Max skal kunne oplades med 35 watt. Det er otte watt hurtigere end de nuværende iPhone 14 Pro modeller, mens iPhone 14 og 14 Plus må nøjes med 20 watt.

Apple iPhone 15 ventes at komme i nye farver. (Foto: Weibo)

Hele iPhone 15 serie kommer med USB-C stik og dropper dermed Apples egne Lightning stik. Apple foretager dermed et knæfald over for EU, der kræver USB-C stik på alle nye mobiler inden 2025.

Der kommer igen i år fire nye iPhone 15 modeller. Nogle rygter vil vide, at den største af dem ikke længere skal hedder Pro Max, men Ultra.

iPhone 15 Pro og Pro Max udstyres med Apple seneste nye A17 Bionic processor. iPhone 15 og 15 Plus må “nøjes med” A16 chippen, der sidder i de snart ”gamle” iPhone 14 Pro modeller.

De dyrere iPhone 15 Pro og Pro Max vil kunne fås i udgaver med helt op til 2 TB i lager – det dobbelte af de nuværende. Det vil give telefonerne adgang til at kunne optage video i 8K kvalitet. Samtidig vil de være klar til Apples Vision Pro AR/VR briller.

Nogle rygter siger, at Apple vil gøre sin flydende signal-bjælke mindre på iPhone 15. (Foto: Weibo)

iPhone 15 Pro og Pro Max får 30 procent tyndere rammer omkring skærmen. Samtidig skifter Apple fra stål til titanium i stellet, hvilket vil gøre de nye Pro telefoner betydeligt lettere end de nuværende 14’ere.

De billigere iPhone 15 og 15 Plus skal bygges i bedre materialer end de nuværende. De fortsætter med aluminium til stellet, men kunne f.eks. få frostet glas til bagpladen

De “små” iPhone 15’ere vil formentlig kunne købes i kulørerne grøn, blå, pink-guld og midnats-sort. Gul og orange har også været på tale, men skal være valgt fra i sidste ende.

For første gang får alle fire iPhone modeller et hovedkamera på 48 megapixel. Billedsensoren er dog bedre i Pro-modellerne og er hentet fra Sony. Præcist som hos mange toptelefoner fra Android lejren.

Måske får iPhone 15 Pro Max det længere ventede zoom objektiv med periskop. Det vil indeholde flere sæt linser, der bevæger sig ud og ind i forhold til hinanden.

Apple vil formentlig tilbyde iPhone 15 Pro og Pro Max i 2 terabyte udgaver, så de bedre kan bruges sammen med Apples Vision Pro briller. (Foto: Apple)

Den nye iPhone 15 familie får to skærm-størrelser – 6,1 og 6,7 tommer. Skærmenes opdatering – refresh rate – vil være hurtigere på Pro modellerne. De almindelige iPhone 15 og 15 Plus må som hidtil nøjes med langsomme displays på 60 Hz.

Apple vil droppe den traditionelle “silence” knap på siden af iPhone 15 Pro og Pro Max. Den har ellers været med siden den allerførste iPhone. I stedet kommer en ny programmerbar “action” knap, som brugerne selv kan bestemme funktionerne til.

skal få en ny programmerbare knap på siden, der afløser den nuværende til tænd og sluk af vibrator.

Din næste iPhone kommer ikke nødvendigvis fra Kina længere. Apple er nemlig i fuld gang med at flytte til fabrikker i Indien. Omkring hver tiende nye iPhone i år skal tale indisk.

Priserne skal stige mærkbart. Det vil især kunne mærkes på iPhone 15 Pro og Pro Max, som ventes at blive mellem 1.000 og 2.000 kroner dyrere end de nuværende 14 Pro og 14 Pro Max.

Amerikanske medier tror, at iPhone 15 Pro Max – alias  Ultra – vil begynde ved 1.300 dollars. Det er 200 dollars mere og betyder, at telefonen koster det samme som en 13 tommers MacBook Pro laptop….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi præsenterer kæmpe tablet