Nu vil Lamborghini køre elektrisk

Xiaomi præsenterer kæmpe tablet

(Foto: Xiaomi)

Samsung og Apple er ikke længere ene om at udviske grænserne mellem en tablet og en pc.

Xiaomi gør det nu også med sin store Pad 6 Max 14 tablet på hele 14 tommer, der bl.a. gør det muligt at lave ægte multitasking med fire vinduer åbne på samme tid.

Billederne til denne artikel forsøger at vise, hvilket monster Xiaomi nu har lanceret. Hvis de ikke er nok, kan jeg fortælle, at den nye tablet måler 319 gange 205 gange 6,5 millimeter og vejer 750 gram.

(Foto: Xiaomi)

Indendørs sidder en Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processor, mindst otte GB lynhurtig DDR5X RAM og 256 GB lager. Desuden har tabletten hele otte højttalere. Det må være ny rekord for en tablet.

Der er tale om fire bas-mellemtoner og fire diskanter, som er fordelt rundt på det flade kabinet, så man kan åbne en realistisk surround sound oplevelse med Dolby Atmos.

Den store 14 tommers skærm er en LCD-type, hvilket sikkert vil skuffe en del entusiaster, der nok havde forventet en AMOLED eller OLED i denne klasse.

Xiaomis store Android tablet kan selvfølgelig udvides med et trådløst tastatur. (Foto: Xiaomi)

Omvendt sørger Xiaomi for, at skærmen kan vise grafik i flot 2,8K kvalitet med Dolby Vision og dynamiske HDR10 billeder.

Skærmen er med 120 Hz ”refresh rate” hurtig nok til at håndtere selv krævende computerspil. Displayet ligger beskyttet bag ridsefast Corning Gorilla Glass 5, men har en noget beskeden lysstyrke på 600 nits.

Med andre ord virker Xiaomi Pad 6 Max 14 som noget af et underholdnings-center. Samtidig er den en arbejdshest, der kan fungere som en laptop via et separat tastatur.

Den nye Xiaomi må være en af markedets største tablets. (Foto: Xiaomi)

Helt seriøst bliver det, når man ser og hører, at den nye tablet kan forbindes som en dobbelt-skærm til f.eks. video-konferencer. På den måde kan flere deltage i samme rum i video-mødet.

Xiaomi nyheden rummer også et 20 megapixel selfie-kamera og fire mikrofoner med to-vejs støjreduktion og kunstig intelligens, real-time oversættelser og undertekster på skærmen.

Front-kameraet er et høj-kvalitets Sony IMX596, der kan vise Full HD video med op til 60 billeder i sekundet.

Ved siden af kameraet sidder en såkaldt ToF sensor, som registrerer bevægelse i lokalet og f.eks. tænder tablet og kamera, når en person befinder sig foran skærmen.

På bagsiden disker Xiaomi op med et 50 megapixel kamera og en dybde-sensor. Her kan kameraet optage 4K video med 30 eller 60 billeder i sekundet (fps).

En stor 14 tommers skærm og al elektronik ombord kræver et kraftigt batteri. Det er på 10.000 mAh og kan lades hurtigt op med 67 watt via kabel eller 35 watt trådløst.

Xiaomi Pad 6 Max 14 er netop lanceret på det kinesiske marked, hvor den fås i gråsort eller sølv og i fire varianter, hvor 16 GB RAM og 1 TB er den største.

Kineserne kan købe tabletten til priser fra 3.600 yuan, hvilket svarer til nogenlunde det samme i kroner. Når og hvis Pad 6 Max 14 lander i Danmark, bliver det nok til en noget højere pris….

(Foto: Xiaomi)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu vil Lamborghini køre elektrisk