Er den gal med iPhone’s batteri?

Netflix spil kan snart spilles på tv

(Foto: Netflix)

Hidtil har det kun været muligt at bruge Netflix’ ganske store bibliotek af computerspil på enten iPhones eller Android telefoner.

Inden længe vil mange flere få adgang til spillene. Mest interessant er nok, at man kan spille Netflix på stuens tv. Desuden vil det blive muligt på f.eks. Windows-pc’er og formentlig også Apple Macs.

”Vores mål har hele tiden været at tilbyde spil til alle. Nu tager vi første skridt ved at gøre vores spiltitler tilgængelige på alle de platforme, hvor vores medlemmer streamer tv og film, forklarer Mike Verdu. Han er Netflix’ vice-president for games.

Nyheden sprang lidt tidligere, end Netflix havde regnet med. I sidste uge dukkede der nemlig mere eller mindre hemmeligt en iOS app ved navn ”Game Controller” op i Apples App Store.

Derfor fik Netflix travlt med at fortælle om det nye projekt natten til i dag via et blog-indlæg på sin hjemmeside..

Den nye Game Controller app skal ifølge App Store teksten give Netflix abonnenter mulighed for at spille spil på deres tv-skærme:

Ifølge app’en skal man vælge sit spil på tv-apparatet og så følge instruktionerne. De er dog meget sparsomme og virkede i hvert fald i går endnu ikke på smart-tv, spille-konsoller og tv-bokse.

Sådan ser den virtuelle spilcontroller ud i Netflix’ nye app til iPhone. (Foto: Apple App Store)

I en indledende beta-test fase tilbyder Netflix kun to spiltitler. Det er arcade-spillet “Molehew’s Mining Adventure” og “Oxenfree.” Sidstnævnte er det første spil, som Netflix selv har skrevet.

Lidt mere forvirring hersker omkring deciderede spil-bestsellers, som Netflix tilbyder på mobiltelefoner via sit tv-streaming-abonnement.

Det er f.eks. “Immortality”, “Kentucky Route Zero” eller “ Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredders’s Revenge”.

De findes allerede til andre platforme som pc og konsoller. Hvordan Netflix vil håndtere den udfordring, uden at træde andre over tæerne, må vi se.

Adgangen til Netflix spil er i øvrigt allerede inkluderet i streaming tjenestens standard abonnement til tv, men kun til afvikling på mobiltelefoner.

Her downloader man spillene fra enten Apples App Store eller Google og logger ind med sit Netflix brugernavn og personlige kode.

Med den nye spilsatsning kaster Netflix sig ud i direkte konkurrence med f.eks. Apple Arcade, Microsoft Xbox, Sony PlayStation eller Nvidias online spiltjenester….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er den gal med iPhone’s batteri?