Hvor meget bruger du emojis?

OnePlus åbner sig meget snart

(Foto: Weibo)

Den har været rygtet i månedsvis, og OnePlus har selv vist spionfotos af sin første foldemobil, men uden at sige andet end, at den var på vej.

Nu er der omsider kommet flere detaljer inklusive navn og sandsynlig premiere-dato.

Heldigvis skal den nye OnePlus ikke hedde Flip eller Fold ligesom hos Samsung. I stedet har OnePlus valgt det oplagte navn Open.

Det er jo lige præcis, hvad de fleste købere af telefonen vil gøre – åbne den – selvom den altså også sagtens kan betjenes i lukket tilstand.

Ifølge de sædvanligvis velorienterede sociale medier i Kina vil OnePlus løfte det officielle slør for Open den 29. august.

En vigtig dato. Også fordi OnePlus på den måde kommer mindst en uge eller måske to, inden Apple lancerer sine nye iPhone 15 modeller i september.

(Foto: Weibo)

Apple vil traditionelt tage al opmærksomhed hos presse og publikum. Derfor må man for alt i verden  ikke præsentere en anden smartphone i ugerne efter iPhone. De vil slet ikke blive opdaget.

For at drille Apple så meget som muligt har OnePlus valgt at lægge sin verdens-premiere i New York. Altså i Apples hjemland. Ikke i Kina, som OnePlus plejer.

Kineserne vil heller ikke kunne købe OnePlus One. Eller rettere – i Kina skal den nye foldemobil sælges som OPPO Find N3 Fold.

OPPO ejer formelt set OnePlus og er et mere kendt mobilmærke. Til gengæld kender alle i Danmark og Skandinavien OnePlus og kun i begrænset grad OPPO. Det samme er tilfældet i USA.

Ret teknisk vil OnePlus Open stille op med en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 som motor, der får 16 GB RAM og 512 GB lager som standard. Med andre ord er der tale om en foldemobil i den tunge klasse.

One telefonen får tre Sony kameraer i topklasse. Telen er en periskop-zoom på 64 megapixel. (Foto: Weibo)

Det indre display, som kan foldes på langs på midten, bliver på 7,8 tommer og en hurtig billed-opdatering på 120 Hz. OnePlus Open bliver derfor fin til spil, som vil kunne udnytte skærmen i tablet størrelse.

På ydersiden vil OnePlus placere, hvad virksomheden selv kalder et ”full size” display. Det er en 6,3 tommers AMOLED skærm på 120 Hz. Den kan bruges som på en ”normal” smartphone, når man har Open klappet sammen.

I stil med sine andre mobiler i de dyrere prisklasser henter OnePlus sine kameraer hos Sony.

Hoved-objektivet på 50 megapixel rummer en Sony IMX890 billedsensor, der også kendes fra OnePlus 11. Sandsynligvis får den foto-software og linse-assistance fra svenske Hasselblad, sådan som det også er tilfældet på den nuværende OnePlus topmodel.

Som ultra vidvinkel vil OnePlus bruge en Sony IMX581 på 48 MP, mens tele-objektivet overrasker med en zoom på hele 64 MP.

Zoomen skal være opbygget som et periskop med flere separate linse-grupper, sådan som man kender det fra gode spejlrefleks-kameraer.

Batteriet i OnePlus Open får en kapacitet på 4.800 mAh, der kan lades op med 67 watt – og kun via kabel:

(Foto: Weibo)

Det er ikke helt så hurtigt som på de traditionelt designede OnePlus 11 og Nord 3, men de har altså også mere plads til batteriet indendørs end en klaptelefon.

Styresystemet bliver en særlig version af OnePlus’ OxygenOS 13, der bygger på Android 13. OnePlus skal have forsynet brugerflade med flere nye features, som er skræddersyet til den store foldeskærm.

De kinesiske medier tør endnu ikke gætte på en pris, men One bliver uden tvivl den dyreste OnePlus model på markedet.

Det grundlæggende design kan minde om Samsungs store Galaxy Z Fold5, hvor telefonen foldes på langs ligesom en bog.

Samsung bliver uden tvivl også den vigtigste rival på det danske marked. Andre mærker findes ikke i den klasse – endnu da.

Måske de kommer fra Google eller kinesiske Google, der netop har meldt sin ankomst til Vesteuropa og Skandinavien.

Hvis OnePlus gør, som mærket plejer, vil vi få mange flere detaljer og fotos lækket af den nye Open i de kommende uger….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor meget bruger du emojis?