Nu er der 13.151 offentlige ladesteder i landet

LEGO laver film på den gamle måde

(Foto: LEGO)

Det er bestemt ikke nyt, at LEGO i jyske Billund og Disney koncernen i amerikanske Los Angeles har indgået et stort samarbejde til glæde for begges pengekasser.

Relationen daterer sig faktisk tilbage i 1999, hvor LEGO for første gang introducerede byggesæt på basis af Disney figurer. Det var Peter Plys og Toy Story.

Siden da er de to giganter vokset tættere og tættere sammen alle mulige steder inklusive Star Wars, Marvel tegneserier, Disney Princess tøj, Frozen osv.

(Foto: LEGO)

Den 16. oktober 2023 er imidlertid en dato, der er vigtigere end alle andre dage i år. I hvert fald for underholdnings-verdenen.

Da fylder Disney nemlig 100 år, og den begivenhed vil LEGO naturligvis begave med en hel stribe Disney-relaterede byggesæt.

Det seneste nye “Walt Disney Kamera», der er en herlig retro kopi i byggeklodser af et godt gammeldags film-kamera. Fra dengang, hvor de mest berømte Disney tegnefilm stammer fra.

(Foto: LEGO)

Kameraet kommer komplet med trefod, film på spoler og en sideklap, der kan åbnes. Alt i alt består byggesættet af 881 brikker, hvor også indgår minifigurer af Walt Disney selv plus hans ”børn” Mickey, Minnie, Bambi, Dumbo osv.

I samlet udgave måler det film-historiske byggesæt over 37 centimeter i højde, 21 cm i bredden og 19 cm i dybden.

Alle dele kan justeres. Der er en detaljeret linse og en roterende arm, som hvad med at optage video manuelt.

(Foto: LEGO)

Byggesættet omfatter også to filmspoler med nummer 100 på plus en ekstra spole, der løber ud af selve kameraet. På den kan man se billeder fra 20 af Disneys mest ikoniske tegnefilm fra de gyldne dage.

Som medfølgende tilbehør får man et klaptræ og en mini-kopi af Disneys vigtigste tekniske opfindelser. Det er multi-plane kameraet, der bl.a. blev anvendt til mesterens første kortfilm ”The Old Mill.”

Det nye LEGO Walt Disney Kamera (43230) kan forudbestilles på LEGO’s hjemmeside. Her koster byggesættet 950 kroner. Levering vil dog først ske til september….

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er der 13.151 offentlige ladesteder i landet