All in Box print er for de glemsomme

LEGO bliver mere grøn

For nogle måneder siden lancerede LEGO sine første miljø-rigtige klodser, og nu kommer så det første  byggesæt med ”grønne” brikker i.

Meget oplagt bliver klodserne til en flot motoriseret vindmølle i Vestas design. Den står på en lille grøn bakke med grønne træer på. Så kan legetøj vel svært blive mere politisk korrekt.

Det nye byggesæt dur dog ikke til små børn – snarere til farmand. Kittet indeholder nemlig 826 dele. Når det er samlet, har man en én meter høj vindmølle, der roterer lystigt. Dog genererer den ikke selv energi, men henter sin strøm til elmotoren fra et batteri i ”bakken” under den. Batteriet sørger også for hygge-belysning i den hytte, der står ved foden af vindmøllen.

Nede blandt træerne står også det helt grønne grantræ, som er resultatet af LEGO’s Sustainable Materials Centre. Klodserne til træet er fremstillet af et nyt plastik materiale, der er udvundet af etanol fra sukkerrør.

Det ene miljørigtige modeltræ flytter ikke de store ting, når det gælder verdens problemer med klima og plastik forurening. Men det er et første skridt i den danske legetøjs-koncerns strategi om at blive mere grøn og miljørigtig.

I virkeligheden begyndte LEGO meget naturlig. Det første legetøj var af træ og er siden blevet afløst af milliarder af klodser i plastik, der kendes af de fleste børn verden over.

Som et lille plaster på såret for ikke at gå ”all in” med miljørigtige klodser i det nye byggesæt oplyser LEGO, at man modregner hver en krone, der forbruges i energi til at producere brikkerne, i investeringer i vind-energi.

Her kommer så Vestas ind i billedet, for man kunne jo godt forestille sig, at LEGO så købte vindmøller herfra, når nu Vestas navnet optræder i det nye byggesæt. Og vind må man jo sige, at vi danskere har rigtigt meget af.

LEGO’s nye Vestas Wind Turbine byggesæt kommer på markedet den 23. november. Ud over den lange vindmølle, det grønne træ og et lille hus indeholder det også brikker til tre figurer i arbejds-uniformer, en servicebil og en terrasse med stole. Prisen for kittet bliver 200 USD. Den danske pris er endnu ikke offentliggjort….

LEGO eksperimenterer med at bygge klodser af sukkerrør fremfor plastik. Det første træ i den “grønne” serie er inkluderet i vindmølle kittet.

Det nye LEGO vindmølle byggesæt indeholder 826 brikker. Det kommer på markedet den 23. november.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

All in Box print er for de glemsomme