Her er den nye Galaxy Z Fold 5

Nu kommer ChatGPT på gaden

(Foto: Mercedes-Benz)

Mens både den danske regering og EU arbejder med forslag til at begrænse brugen af kunstig intelligens (AI), fortsætter programmer som f.eks. ChatGPT deres fremmarch her og der og alle vegne.

Det seneste nye eksempel er, at Mercedes-Benz vil afprøve kunstig intelligens i sine personbiler.

Det sker på det amerikanske marked, hvor ChatGPT vil være integreret i en tre måneders test-periode i en række udvalgte modeller.

Bliver prøve-perioden en succes, vil Mercedes-Benz overveje at rulle den kunstige intelligens permanent ud i alle sine nye personbiler….

Mercedes bruger Microsofts Azure OpenAI service til at sende nye features som f.eks. naturlig stemme-genkendelse til den personlige assistent, der allerede er integreret i de tyske bilers it-systemer.

ChatGPT vil formentlig kunne give den nuværende ”Hey Mercedes” assistent helt nye muligheder:

Den vil f.eks. kunne genkende sin ejers stemme og først starte motoren, når den ved, at det er en godkendt person, som sidder bag rattet.

AI-botten vil også kunne holde en rigtig samtale i gang med bilens passagerer om alle mulige emner. Ikke kun som ”Hey Mercedes” i dag, der reagerer på en række præ-programmerede tale-kommendoer som f.eks. ”drej op for varmen” eller ”hvordan ser vejrudsigten ud”,

Mercedes-Benz fortæller, at man har mange ideer til, hvordan ChatGPT kan blive en spændende service til bilmærkets brugere.

Man kunne f.eks bruge den kunstige intelligens til at diskutere gode restauranter og deres tilbud. Bagefter kan ChatGPT bestille bord direkte fra bilen.

På samme måde forestiller Mercedes-Benz sig, at ChatGPT dialogen kan anvendes til at finde f.eks. hoteller, booke biografbilletter eller købe flyrejser.

Den tre-måneders prøve-periode starter i dag og vil kun dække udvalgte Mercedes modeller på det amerikanske marked, som indeholder MBUX infotainment systemet.

Mercedes-Benz og Microsoft fremhæver Azure platformens store sikkerhed og stabile drift, som har været bevist hos mange store virksomheder i de senere år.

Lidt problematisk I forhold til politikere i dag kan det blive, når den nye intelligens i Mercedes-biler lagrer samtalerne mellem chauffør i it-system vil blive lagret i Mercedes’ egen Intelligent Cloud på internet.

Microsoft tilføjer i den sammenhæng, at alle samtaler vil blive anonymiseret og undersøgt for deres indhold.

I praksis må det vel betyde, at Mercedes og Microsoft kan lytte med på konversationerne til trænings-formå og data-analyse til brug for senere forbedringer af systemet….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den nye Galaxy Z Fold 5