Bedre hjælp til digitale novicer

Her er den nye Galaxy Z Fold 5

(Foto: MySmartPrice)

Det har længe været kendt, at Samsung ville præsentere femte generation af sine succesrige Galaxy Z folde-mobiler den 26. juli.

Nu begynder så de mere eller mindre officielle lækager om de to nye Z Flip5 og Z Fold5 telefoner. Senest er det et par billeder af den store Fold model.

Disse fotos ser ud til at være sluppet ud fra Samsungs marketing kampagne. Det blev natten til i dag offentliggjort i det kinesiske nyhedsmedie ”MySmartPrice.”

Her fremhæver man, at Samsung omsider ser ud til at have løst sit mekaniske hængsels-problem, der har været noget af en Archilles-hæl i tidligere udgaver af Galaxy Z Fold.

Samsungs nyhed bliver den – eller i hvert fald en af de – kraftigste klapmobiler på markedet.

Udefra ligner den nye Galaxy Z Fold5 sin forgænger fra sidste år. (Foto: Samsung)

Indenbords sidder nemlig en særlig tunet Galaxy udgave af Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 processor. Den skal være hurtigere end den version af motoren, der pryder en stribe andre toptelefoner fra Android-lejren.

Z Fold5 får tre kameraer på ryggen, der er anbragt på et ovalt panel. Højttalerne sidder samme sted som i forgængeren. Det samme gør knapperne til volumen og tænd/sluk.

Kameraerne omfatter et hoved-objektiv på 50 megapixel, en ultra-vidvinkel på 12 MP og en tele på 10 MP, der tilbyder 2x optisk zoom. På fronten sidder to selfie-kameraer på hver 12 MP.

Når telefonen er klappet op, står man med en stor 7,6 tommers AMOLED skærm, der kan foldes på langs.

Den viser fotos og video i fornem Quad HD+ kvalitet og med en hurtig billed-opdatering på 120 Hz. Displayet ligger beskyttet bag ridsefast Corning Gorilla Glass Victus 2 glas.

Den ydre skærm ventes at blive på 6,2 tommer. Også her er der tale om et AMOLED display med 120 Hz billed-opdatering. Opløsningen er dog kun på Full HD+.

(Foto: MySmartPrice)

Batteriet på 4.400 mAh skal kunne oplades usædvanligt hurtigt for Samsung, der er meget mere forsigtig  på den front end f.eks. konkurrenter fra OnePlus, Vivo eller Xiaomi.

Hvis MySmarftPrice’ forudsigelser holder, vil Z Fold5 batteriet kunne oplades med 45 watt via kabel eller 25 watt trådløst.

Endelig ser det ikke ud til, at Samsung har kunnet finde plads til den medfølgende Galaxy S Pen i selve telefonen. Pennen må man åbenbart bære separat.

Sammen med den store Z Fold5 telefon, der klappes op og i som en bog, vil Samsung også lancere femte generation af den mindre Galaxy Z Flip model.

Den rummer samme stærke processor og skal komme med flere fine forbedringer som f.eks. et større display på ydersiden. Om det bliver lige så stort som hos rivalen Motorola Razr, må tiden vise.

Ved samme lancerings-event den 26. juli ventes Samsung også at præsentere den nye Galaxy Tab S9 serie af tablets og Galaxy Watch6 ure.

Priserne på den kommende Galaxy Z Fold5 topmobil er ikke lækket endnu, men den nye foldemobil i topklassen bliver næppe billigere end den nuværende Z Fold4. Den tager Samsung fra 15.000 kroner og opefter for….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre hjælp til digitale novicer