LG lancerer superslank tv-lyd

Samsung vil også droppe gratis oplader

For et par dage siden kom nyheden, at Apple fra efteråret vil droppe at lægge en ladeklods ved sine telefoner. Den nye praksis skal begynde med iPhone 12 til september eller oktober.

Apple vil angiveligt spare penge ved at undlade opladeren. Ud fra tesen om, at folk jo nok har en i forvejen fra deres gamle iPhone.

Første-gangs-købere af iPhones skal alligevel betale så meget for deres nye mobil, at et par hundrede ekstra for en oplader ikke betyder så meget. Desuden bruger flere og flere trådløs opladning, så de slet ikke har brug for en gammeldags klods til stikkontakten,

Nu tyder det på, at Apple bestemt ikke er ene om de overvejelser. Også Samsung skal have planer om at levere sine 2021-mobiler helt ”nøgne”. Det vil sige uden oplader, USB-kabel og øretelefoner i kassen.

Ifølge det sædvanligvis velinformerede koreanske medie ETNews vil Samsungs nye Galaxy Note20 telefon, der har premiere den 5. august, stadig komme med alt det sædvanlige tilbehør. Formentlig også de to nye folde-telefoner Galaxy Fold 2 og Z Flip 2. Men derefter skal det være slut.

Skal vi fremover betale ekstra for disse ting, når vi køber en smartphone? (Foto: Pixabay)

Apple og Samsung har samme begrundelse for at skrotte den gratis oplader, øretelefoner osv. De vil spare omkostninger. Ved at levere mobilen alene slipper fabrikanterne (måske) for at sætte priserne op i næste generation telefoner. Det er ellers noget, vi efterhånden har vænnet os til hvert år.

Spørgsmålet er så, om den såkaldte besparelse i sidste ende ikke vil være en ekstra indtægt for Apple, Samsung og andre fabrikanter, der lader sig lokke til at bruge samme trick.

De kan jo tjene mange penge på at sælge tilbehøret, som de ellers leverer med gratis. Tænk f.eks på, hvad bil-reservedele koster. Lægger man deres priser sammen, er det mange gange dyrere end, hvad man betaler for en ny bil.

Desuden kan mobilfabrikanterne jo f.eks. hævde – eller i det mindste anbefale – at kunderne skal købe originalt tilbehør. Andet virker ikke lige så godt, og hvad med garantien?

ETNews og andre fagmedier ude i Østen skriver, at forbrugerne godt kan regne med, at Apple og Samsung kun er de første, der fremover vil sælge deres mobiltelefoner mere skrabet. De to er blandt verdens største og kan derfor danne skole for mange andre….

(Indledningsfoto til artiklen: Newatlas)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG lancerer superslank tv-lyd