Samsung genopliver FE telefoner

Guitar-lyd lige til at bære

(Foto: Fender)

Efterhånden som bærbare Bluetooth højttalere findes i alle størrelser og prisklasser, begynder der nu at dukke flere og flere niche-prægede bokse op på markedet.

Et af de områder, hvor der tilsyneladende sker store ting på den front, er hos pop- og rock-musikerne.

Hvor deres guitar-højttalere og -forstærkere hidtil har krævet stærke overarme og en sækkevogn for at blive flyttet – plus naturligvis solide kabler – er der på det seneste kommet mindst to trådløse alternativer.

Den nye højttaler tilpasser sig automatisk lydforholdene i det lokale, hvor den anvendes. (Foto: Fender)

Først var det Orange – gæt engang hvilken farve det gear har – som lancerede en lille Bluetooth højttaler.  Den får nu konkurrence fra den berømte guitar-bygger Fender.

Den nye Fender Audio RIFF kommer med indbygget 60 watt klasse-D forstærker, to fuldtone enheder, to diskant tweeters og to passive bas-radiatorer.

Det betyder, at højttaleren er lige velegnet til både til lead-, rytme- og bas-guitar. Dog kun til øvelses-brug eller i mindre selskaber. Til scene-optræden er den for svag.

Designet er professionelt med et solidt kabinet i aluminium, valg mellem trådløs Bluetooth eller guitar-kabel og en app til at fjernstyre lyden via mobiltelefon, laptop eller tablet.

Fender Audio Riff kan både bruges som guitar-forstærker via kabel eller som trådløs Bluetooth højttaler sammen med f.eks. en smartphone eller laptop. (Foto: Fender)

Betjeningen kan også foregå på toppladen af ægte ahorn, som skal minde om ægte guitarers materiale. I træ-panelet er integreret touch-skydere til volumen, bas og diskant, lydkilde-skift og tænd/sluk.

Som mange andre Bluetooth højttalere leverer Fender Audio Riff også en feature, som konventionelle guitar-forstærkere ikke har. Riff kan via sine to indbyggede mikrofoner bruges til håndfri telefoni.

Fender oplyser, at højttalerens store batteri sikrer op til 30 timers spilletid på en opladning. Så lang tid varer hverken en concert eller en øvetime.

Prisen for den bærbare guitar-højttaler ligger på 489 dollars eller ca. 3.300 kroner….

Betjeningen kan foregå via touch-skydere, der er indlejret i toppladen af ægte ahorn-træ. (Foto: Fender)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung genopliver FE telefoner