Bliver Apple gennemsigtig?

Google har ny medium mobil

(Foto: Gizchina / Weibo)

I efteråret 2022 introducerede Google omsider sine egne smartphones på det danske marked. De sælges i dag via Elgiganten, Telia og Telenor.

Fokus samlede sig især om de to topklasse modeller Pixel 7 og 7 Pro, hvor sidstnævnte bærer rundt på nogle af de bedste kameraer, man kan opdrive på en telefon.

Til gengæld blev Googles udspil i mellemklassen skubbet lidt i baggrunden. Måske ufortjent, for til en pris af omkring 3.000 kroner i øjeblikket er Google Pixel 6a slet ikke ueffen.

Den 10. maj vil Google stå parat med efterfølgeren. Den hedder Pixel 7a og skal placere sig som en af de mest attraktive nye Android mobiler i prisklassen under 3.500 kroner.

Den lille 7a overtager først og fremmest den samme Google-designede Tensor G2 processor, der også sidder i de dyrere modeller.

Google Pixel 7a bliver en af de få mobiltelefoner på markedet med en ret lille skærm på 6,1 tommer. (Foto: OnLeaks / Smartprice)

Den skal ledsages af 8 GB ekstra-hurtig DDR5 RAM og 128 GB lager med effektiv UFS 3.1 styring. Det er ikke noget, man ser ofte i denne prisklasse.

Skærmen er en OLED-type på 6,1 tommer og Full HD+ grafik. Hastigheden er på maksimalt 90 Hz, hvilket ikke er imponerende.

Det er skægt, at Google med den nye Pixel 7a fortsat sælger en relativt lille mobil. I Danmark kan skærmene ellers ikke blive store nok på selv billige smartphones.

Helt modsat i øvrigt med Kina, hvor der er en tydelig trend mod fysisk mindre mobiler, men med store kræfter i. Også oppe i de dyrere prisklasser.

Googles kameraer er måske ikke vildt imponerende i de rene og tørre specifikationer. De beviser imidlertid, at den indbyggede software kan gøre underværker.

I de ydre ligner Googles nye Pixel 7a sin forgænger rigtig meget. (Foto: Xing / Weibo)

I den nye Google Pixel 7a stiger antallet af billedpunkter i hovedkameraet fra 50 til 64 megapixel. Den assisteres af et ultra vidvinkel objektiv på 12 MP.

Vender vi telefonen om, finder vi en selfie-skyder på beskedne 10,8 megapixel. Her disker de fleste rivaler – bortset fra Apple – op med billedsensorer på mindst 16 MP og ofte 32 MP. Men igen – kvaliteten kommer an på, hvilken software Google lægger bagved.

I en tid, hvor selv telefoner omkring 2.000 kroner slæber rundt på batteri i størrelses-ordenen 5.000 mAh, vil mange nok synes, at 4.400 mAh er lidt skuffende i Google Pixel 7a.

Med en lade-hastighed på beskedne 20 watt nøjes den nye Google med at placere sig på niveau med iPhone og Samsung. Dog skal Pixel 7a også tilbyde trådløs opladning.

Ikke overraskende følger det ”rene” Android 13 styresystem med som standard på den nye Google. Den fås så i farverne Carbon, Cotton og Artic Blue.

Den amerikanske pris skønnes at blive 499 dollars eller knap 3.500 kroner. Det kunne tyde på en prisstigning, inden Google Pixel 7a når til Danmark med højere moms og avancer….

 

https://www.gizchina.com/2023/04/27/the-final-details-of-google-pixel-7a-are-here/

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliver Apple gennemsigtig?