Messi glad for sine venner

TDC sælger Blockbuster

(Foto: SF Anytime / Nuuday)

Der var engang, hvor Blockbuster var verdens største kæde af video-udlejnings-butikker. Det var for knap 20 år siden, hvor det velkendte blå/gule logo lyste fra 9.000 butikker.

Da Netflix og andre video-streaming-service dukkede op, gik det hastigt nedad bakke for Blockbuster, hvis amerikanske moderselskab gik konkurs i flere omgange – senest i 2014. I dag findes der kun én Blockbuster butik i USA.

I Danmark dukkede Blockbuster op i gadebilledet i 1996, hvor amerikanerne købte Christianshavn Videos 35 butikker. I 2009 toppede det danske Blockbuster med 72 forretninger.

I efteråret 2013 købte telekoncernen TDC retten til navnet ”Blockbuster” i Danmark. TDC åbnede så en streaming-tjeneste i december 2014 som Blockbuster.dk.

Den har TDC-selskabet Nuuday nu solgt videre den svenske Bonniers koncern, der i Danmark er bedst kendt for magasiner som ”Bo Bedre”, ”Illustreret Videnskab” eller ”Gør det selv.”

Bonniers ejer imidlertid også video-udlejnings-tjenesten SF Anytime, der køber retten til Blockbuster varemærket i hele Norden fra Nuuday.

For 20 år siden var Blockbuster verdens største kæde af video-udlejnings-butikker med 9.000 adresser. Netflix og andre online streaming tjenester dræbte Blockbuster. (Foto: Ildar Sagdejev / Wikimedia )

SF Anytime overtager alle Blockbusters kunder. De vil bl.a. få adgang til et større katalog af film-titler end i dag.

Nuuday oplyser, at ejerskiftet vil blive gennemført over en periode på seks måneder for at sikre en gnidningsfri overgang for de mange kunder.

Med salget strømligner Nuuday sine aktiviteter, så selskabet fremover kan satse helt på produkter og services inden for telekommunikation.

For SF Anytime betyder købet, at man overtager den danske markedsleder inden for digitalt køb og leje af film.

Nuuday blev skabt i 2019, da TDC koncernen splittede sig op i to. Den anden del hedder i dag TDC Net og står for udrulning af både mobilnet og fiber i Danmark.

Nuuday er til gengæld moderselskab for kendte TDC-mærker som YouSee, Hiper, Telmore, Eesy, YouTV, Netdesign, Relatel og TDC Erhverv….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Messi glad for sine venner