Stream, hvad du har i ovnen

De er hotte i januar-udsalget

(Foto: Arno Senoner / Unsplash)

Det er ikke særligt længe siden, at danskerne købte stort ind i Black Week og på Black Friday. Ofte julegaver, som kunne købes til gode priser.

Nu er vi inde i det nye år, og det traditionelle januar-udsalg er allerede begyndt. Reklamer i tv, trykte blade og på internet skal lokke danskernes tegnebog frem igen.

En svær opgave skulle man mene i en tid, hvor danskernes dagligdag præges af inflation, stigende priser på energi og dagligvarer samt en generel usikkerhed med hensyn til økonomien.

De ser dog ikke ud til at skræmme danskerne: Ifølge en ny YouGov analyse fra den store pris-sammenlignings-portal PriceRunner vil 44 procent af os købe ind i årets første udsalg.

Omkring fem  procent af de 31.000 produkter, som PriceRunner holder øje med, er sat ned i pris i den seneste uge. Det er noget færre end for et år siden, hvor ni procent af varerne røg på januar-udsalg.

Danskerne går efter de ældre og billigere Apple telefoner som her iPhone 13 i januar-udsalget. (Foto: Gizchina / Weibo)

Rabatten ligger på i gennemsnit 20 procent, og der er især gode besparelser at hente på hårde hvidevarer.

Vaskemaskiner er nedsat med i snit 37 procent, køleskabe med 30 procent og opvaskemaskiner med 21 procent.

Der er også mange penge at spare på tv-apparater (26 procent), børnetøj (30 procent) og voksentøj (28 procent). Hvis man da ellers har råd og penge til overs.

Virkelighedens Danmark banker dog også på hos PriceRunner. Således ligger noget så hverdags-kedeligt som en tørresnor på Top-10 listen over de mest søgte varer.

Andre populære varer viser, at danskerne forsøger at forsøde deres tilværelse i januar. Friture-gryder, selvbrunere og nye spil til spillekonsollen optræder også blandt de ti mest populære.

En udtrækkelig tøjsnor er en af de mest søgte produkter til årets januar-udsalg. (Foto: Sabine van Erp / Pixabay)

Det samme gælder hele fire Apple gadges i Top-10 – deriblandt to ældre iPhone modeller plus AirPods øretelefoner og iPads.

Dertil kommer lidt længere nede på listen de typiske januar-produkter, der vender tilbage år efter år. Det er udstyr til træning, fitness og motion, som skal fjerde deller og overvægt indsamlet hen over jul og nytår.

Ifølge PriceRunners analyse indrømmer 63 procent af danskerne, at de har færre penge på lommen her i januar end i tidligere år. De har måttet ændre deres forbrug på grund af højere leve-omkostninger.

De forsøger derfor at gå mere efter tilbudsvarer. De sammenligner priser inden køb, og de shopper flere genbrugsvarer.

Tilsyneladende er det især de 40- til 49-årige danskere, der er ramt af økonomisk smalhals. Her siger hele 71 procent, at de har skåret ned i deres indkøb. Lige efter følger de 50- til 59-årige med 69 procent,

Til sidst en oversigt over de mest søgte produkter under januar-udsalget ifølge PriceRunner:

  1. Tradition Flowerpot VP9 bordlampe
  2. Udtrækkelig tørresnor i hvid
  3. ”God of War” spil til Sony PlayStation 5
  4. Apple iPhone 13 (128 GB)
  5. Apple AirPods Pro 2 øretelefoner
  6. Apple iPad 64 GB (2021)
  7. Apple iPhone 11 (64 GB)
  8. Philips Advance Collection XXL friture-gryde
  9. Drunk Elephant D-Bronzi Sunshine Drops
  10. Aarke Carbonator kulsyre-maskine

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stream, hvad du har i ovnen