MediaTek er størst

Nu bliver opvasken 100 pct hygiejnisk

(Foto: ASKO)

Selvom alle har talt om det smarte hjem i flere år, er det de færreste hårde hvidevarer, som er fulgt med udviklingen.

Kun nogle enkelte – og som regel dyre – mærker har køleskabe, komfurer og opvaskemaskiner, der kan styres direkte fra en app på ejerens mobiltelefon.

Svenske ASKO placerer sig nu i førerpositionen med sin nye DW60 opvaskemaskine.

Den er ikke kun app-styret, men indeholder også ultraviolette stråler til at rense tallerkener, glas, bestik og gryder for alle slags bakterier og virus. Bedre end, hvad en normal opvaske-temperatur på 60-70 grader kan klare.

ASKO’s integrerede UV-lampe sikrer optimal hygiejne og skal fjerne 99.9999 procent af de små ulækre ting, vi helst ikke vil have hængende på vores køkken- og spisegrej.

(Foto: ASKO)

Det gælder også ved lavere og mere strømbesparende vaske-temperaturer som f.eks. i DW60 maskinens ECO program.

Den nye opvaskemaskine kommer også med en integreret ConnectLife app, hvor man kan fjernstyre f. eks. start, stop, pause, valg af program osv fra mobiltelefonen.

App’en giver samtidig alarm på mobilen, når der er tid til at køre DW60 nyhedens selvrensning, der skal fyldes nyt vaskemiddel i maskinens Auto Dose funktion.

ASKO er et premium mærke og er derfor ikke bange for at sammenligne sig med f.eks. Miele. Det ses bl.a. i, at ASKO fortæller, at DW60er udviklet og testet til at kunne køre i 12.500 timer eller 20 år uden problemer.

Hvis det er korrekt, er merprisen i forhold til markedets billig-opvaskere hurtigt tjent hjem.Den nye DW60 skal samtidig være markedets mest rummelige. Indendørs er der således plads til hele 17 sæt service eller 180 genstande.

(Foto: ASKO)

Med fire aftagelige kurve til service kan man finde plads til selv de største tallerkener, fade, bradepander og vinglas.ASKO følger naturligvis også trenden mod mere bæredygtige husholdninger.

Derfor kommer DW60 bl.a. med en særlige Adaptive Green Mode, som sikrer et minimalt strøm- og vandforbrug.

Den nye opvaskemaskine kan således klare sig med helt ned til 7,5 liter vand, hvor de fleste andre maskiner bruger 13 til 14 liter.

Det lave forbrug opnår ASKO ved at lade sensorer vurdere, hvor snavset indholdet af service er og derfor lader en computer tilpasser temperatur, vandforbrug og mængde af vaskemiddel derefter.

Dertil kommer, at ASKO udnytter den varme, som genereres af opvaske-maskinen. Den sammenlignes automatisk med rumtemperaturen og sørger for, at der hele tiden ligger en beholder med lunkent eller varmt vand i maskinen.

På den måde sparer man strøm, fordi DW60 ikke altid skal opvarme helt koldt vand, når en ny opvask sættes i gang.

Endelig indeholder DW60 ASKO’s mest avancerede og strømbesparende tørre-system: Turbo Combi Drying kombinerer blæser-assisteret damp-udlukning med automatisk låge-åbning.

På den måde afkøler den koldere luft i køkkenet den varmere luft i opvaske-maskinen, så fugten kondenserer hurtigere.

ASKO DW60 fås i 15 modeller, hvor antallet af features og funktioner varierer. Prisen begynder under alle omstændigheder ved 16.500 kroner.

Til sidst måske lige en kort reminder på, hvem ASKO er:

ASKO bygges i Sverige med mere rustfrit stål i apparaterne end hos konkurrenterne. I gamle dage kendte man også ASKO som Cylinda.

I dag ejes ASKO af Gorenje i Slovenien, der er Europas fjerde-største hvidevare-fabrikant. Gorenje selv hører til den store kinesiske Hisense industri-gruppe, som bl.a. er Kinas største producent af tv-apparater….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MediaTek er størst