Slut med Atari konsol

MediaTek er størst

(Foto: MediaTek)

Når medier inklusive mit eget skriver om nye motorer til smartphones, er det som regel navne a la Qualcomm Snapdragon eller Apple A1x Bionic, der dukker op.

Det er aldeles ufortjent, for verdens største processor producent ligger faktisk i Taiwan og hedder MediaTek. Det viser en ny analyse fra Counterpoint Research.

MediaTek har sit største marked i billige mobiltelefoner. Derfor er opmærksomheden nok heller ikke så stor omkrin de chipsæt, der er ombord.

Taiwaneserne er dog også stærkt på vej ind i topklasse telefonerne, hvor især OnePlus’ søsterselskaber Vivo og OPPO er stor-aftagere af MediaTeks avancerede Dimensity 9000 og 9200 processorer.

De skal i ydelse være direkte sammenlignelige med Qualcomms seneste nye Snapdragon 8 Gen 2 eller Apples A16 Bionic chips i de seneste iPhone 14 Pro telefoner.

(Grafik: Counterpoint)

Ifølge Counterpoint har MediaTek holdt en global markedsandel på 30 til 40 procent i de seneste par år. Det gjaldt også i tredje kvartal af 2022, hvor de seneste analysetal stammer fra.

Fra 2021 til 2022 faldt MediaTeks markedsandel en smule, mens ærkerivalerne fra Qualcomm gik tilsvarende frem.

MediaTek holder dog fortsat sin globale førsteplads med over en tredjedel af alle processorer i nye smartphones.

Apple har også haft stor fremgang i processor-produktionen takket være det store salg af iPhone 14 og 14 Pro telefoner verden over.

Her i fjerde kvartal ventes salget af processorer til mobiltelefoner dog at falde. Det skyldes primært de store kinesiske smartphone fabrikanter, der har skruet fabrikationen ned på grund af faldende efterspørgsel.

(Grafik: Counterpoint)

Desuden fokuserer mange af dem stærkere på at tømme deres lagre af ældre modeller end at introducere nye.

I øvrigt er det interessant at følge MediaTek i forbindelse med den stigende trussel fra Kinas side om at invadere Taiwan.

Flere af verdens allerstørste elektronik-producenter ligger nemlig på Taiwan, men har mange af sine fabrikker og kunder i Kina.

Ud over MediaTek er det f.eks. verdens største chip-fabrikant TSMC og verdens største samle-fabrikker til mobiler, laptops, tablets osv.

De er ejet af taiwanesiske Foxconn, der bl.a. bygger iPhones for Apple i både Kina, Indien og snart også USA….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med Atari konsol