Vil Elon Musk træde tilbage?

Bugatti laver bil til børn

(Foto: Bugatti)

Hvis farmand ikke selv har råd til at købe en Bugatti super-sportsvogn til garagen, kan det næst-bedste måske være at forære sønneke en elektrisk mini-udgave af en klassisk Bugatti.

Den kun 2,8 meter lange Bugatti Baby II Carbon Edition har Bugatti bygget sammen med britiske The Little Car Company. Her har man gjort det til sit speciale at sælge små kopier af berømte bilmodeller.

Den nye elbil til børn ligner til forveksling en Bugatti Type 35 roadster fra 1926. Den lancerede The Little Car Company første gang i 2019, men følger nu op med en mere moderne udgave i let kulfiber materiale.

Bugatti laver bil til børn

Lege-bilen er en 75 procent skala-model og rummer enten en elmotor på fire eller 10 kW. Det skulle være nok til en tophastighed på 68 kilometer i timen.

Det er langt under, hvad Bugattis seneste Chiron sportsvogn med en 12-cylindret benzin-motor kan levere, men alt rigtigt når vi taler en elbil til børn fra 12 til 14 år og opefter.

Voksne, der ikke er alt for store i fysikken, kan selvfølgelig også deltage. The Little Car Company er diskrete med hensyn til, hvem der køber deres klassiske kopi-biler – og hvor gamle de er.

Køberne får til gengæld en lille elbil, der disker op med flotte klassiske detaljer. Rattet med fire eger er håndlavet i træ. Fælgene er også tro kopier, og pedalerne i aluminium kan justeres i længden, så de passer til forskelligt høje chauffører.

Den lille elektriske Bugatti har plads til et “barn” med op til 190 centimeters kropslængde. (Foto: Bugatti)

Bugatti fortæller, at de klassiske runde forlygter rummer moderne LED-lamper, hvis mønster minder om det, man ser, når man møder en modkørende Chiron W16.

Til gengæld afslører kulfiberen sig i køleren, instrument-bræt, indendørs paneler, spejle og forskellige dele af selve karrosseriet.

Kulfiber eller carbon var der ingen, som kendte, da Ettore Bugatti byggede sine berømte biler for hundrede år siden i det fransk-tyske Alsace-Lorraine område.

Selvom den nye Baby II er langt billigere end en Bugatti Chiron super-sportsvogn, er den lille elbil nok for dyr som julegave for de fleste. Priserne begynder nemlig ved 80.000 euro eller ca.  600.000 kroner….

Hvis det ikke går stærkt nok i den lille elektriske Baby II, kan man jo forsøge at få fat i den støre Bugatti Chiron Roadster med 16-cylinders benzin-motor. Den koster mindst fem millioner dollars. (Foto: Bugatti)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil Elon Musk træde tilbage?