Lad op med en lille Macintosh

Xiaomi hopper i Hi-Fi

(Foto: Xiaomi)

Mange mobilfabrikanter er begyndt at sprede deres aktiviteter, så de ikke længere kun er afhængige af smartphones.

Dette marked er nemlig ved at være mættet, og her i efteråret er salget af mobiler ligefrem gået tilbage på verdensplan.

OnePlus markedsfører f.eks. egne tv-apparater i Kina og Indien. OPPO sælger laptops, og det samme gør Huawei og Honor.

Sony og Samsung kom fra tv-siden, inden de hoppede ombord i smartphones. Begge har også mere eller mindre gode erfaringer med laptops og sælger slet ikke så mange af dem som Apple med sine MacBooks.

(Foto: Xiaomi)

Huawei vovede sig for et par år siden for første gang ud i Hi-Fi, da man byggede en seriøs trådløs højttaler i samarbejde med franske Devialet.

Apple har til gengæld ikke den store succes med sine HomePods højttalere i den dyre klasse. Måske konkurrenten Xiaomi nu har bedre held med sin nyeste satsning i Hi-Fi.

Xiaomi, der i forvejen bygger alt fra elbiler, robot-støvsugere og tv til mobiler og øretelefoner, er nemlig gået i alliance med den kendte amerikanske Hi-Fi specialist Harman Kardon.

Herfra kommer både højttaler-enheder og tuningen af de nye Xiaomi Sound og Sound Pro bokse, der skal tage kampen op med produkter fra mere etablerede Hi-Fi fabrikater som JBL, Sony, Philips, Samsung, LG eller B&O.

Den nye Sound Pro rummer også et lysshow. (Foto: Xiaomi)

Især den nye Xiaomi Sound Pro ser ret professionel ud på billederne.

Om den også lever op i lydkvalitet, må tiden vise. Højttaleren er nemlig netop lanceret i Kina og dukker næppe op i Danmark før til næste år.

Indtil videre ved vi, at Xiaomi Sound Pro indeholder en fire tommers bas-enhed på 40 watt og tre mellemtone / diskanter på hver 1,5 tommer og fem watt. Dertil kommer tre passive – og medsvingende – radiatorer, der skal forstærke bassen.

Xiaomi reklamerer selv med, at Sound Pro er en højttaler med syv enheder, som leverer ægte high-fidelity.

(Foto: Xiaomi)

Det skal bl.a. sikres via to integrerede forstærkere på 40 og 15 watt samt en fordeling af de små enheder i det cylinder-formede kabinet, så de stråler 360 grader rundt.

Den trådløse overførsel af lyd og toner via Bluetooth 5.1 og to-kanals Wi-Fi skal Xiaomi have forbedret med Harmans AudioEFX teknologi. Hvis man er ”old-fashioned”, er der dog også et 3,5 mm stik til et lydkabel.

Dertil kommer muligheden for stemme-kontrol, hurtig overførsel af musik via NFC og Xiaomi Instant Play samt støtte til Apple AirPlay 2. Endelig kan man parre to Sound Pro højttalere for at få et bedre stereo-billede.

Til sidst prisen, der i Kina ligger på meget fornuftige 999 yuan, hvilket svarer til ca. 1.050 kroner. I Danmark bliver Xiaomi Sound Pro dog nok dyrere på grund af vores høje moms og EU’s import-afgifter….

(Foto: Xiaomi)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad op med en lille Macintosh