Facebook skærer ned i Danmark

Lad op med en lille Macintosh

(Foto: Sharge Tech)

Jeg har tidligere her på bloggen vist en ladeblok, der var designet som en mini-udgave af den klassiske Apple Macintosh computer.

Retro 35 ladeblokken var en sjov gimmick, som de fleste Apple-entusiaster ville elske at have stående på skrivebordet. Meget andet end dekorativ var den dog ikke.

Det er til gengæld den nye Shargeek 67W Charger. Den er meget kraftigere end sin forgænger og kan samtidig på sit display vise strømforbruget på den eller de enheder, som er koblet til ladeblokken.

Dertil kommer, at Sharge Tech sender en venlig hilsen til de berømte ”Matrix” film. Det sker via ladeblokkens patenterede ”LED Matrix” display, som kan vise filmens ikoniske digitale regn.

Men tilbage til det praktiske: Den nye Shargeek ladeblok bygger på moderne GaN teknologi, der kan aflevere hele 67 watt.

(Foto: Sharge Tech)

Den kan man bruge til at lade en enkelt gadget op meget hurtigt, hvis den fungerer med lyn-påfyldning af energi. Det gør iPhones f.eks ikke.

Til gengæld har den nye Shargeek kræfter nok til at lade fire enheder på samme tid. Det sker enten via Apple Lightning eller de meget mere udbredte og af EU krævede USB-C stik.

Med andre ord virker den nye sjove lader også med ikke-Apple enheder. Man kan vel godt være elsker af den klassiske Mac og samtidig bruge en Android telefon.

Når kun en enkelt enhed er forbundet til Shargeek, leverer laderen op til 67 watt. Bruges hovedporten sammen med et af de øvrige USB-C stik, er outputtet på henholdsvis 45 og 20 watt.

Ved maksimal belastning har den lille Mac-like ladeblok kræfter nok til at levere 15 watt pr. udgang. Det er det maksimale, som et iPhone batteri kan håndtere.

Og når vi nu er ved Apple: Den dekorative oplader kan f.eks. fylde den nye MacBook Air M2 op på to timer fra nul til fuldt batteri. En iPhone 14 kan lades 50 procent op på 30 minutter.

Endelig skal nævnes, at ladeblokken har en hel stribe sikkerheds-features indbygget. De reagerer f.eks. mod høj og lav spænding, over-belastning, varme og kortslutning. Det interne sensonsor system måler temperaturen i opladeren 180.000 gange i timen.

Uheldigvis kommer Shargeek i første omgang kun med stik til amerikanske stikkontakter. Det kan dog løses med en simpel adapter, så den passer til de europæiske og danske.

Sharge Tech søger i øjeblikket med kæmpe-succes finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen. Her er det ønskede beløb overtegnet mere end 300 gange.

Interesserede kan dog fortsat forudbestille et eksemplar til sig selv for 302 Hong Kong dollars eller ca. 270 danske kroner. Det er halv pris i forhold til, hvad laderen senere skal koste i butikkerne….

(Foto: Sharge Tech)

(Foto: Sharge Tech)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook skærer ned i Danmark