Apple igen overhalet af Samsung

Xiaomi fra mobiler til kloge sportssko

Det kinesiske mærke Xiaomi kendes bedst for sine smartphones, men laver meget andet end det. Lige fra tilbehør som øretelefoner, fitness armbånd og power bank batterier til elcykler, droner, laptops, lamper, farve-tv og sågar elbiler.

Nu har Xiaomi også kigget nedad hos sit store publikum og fundet ud af, at moderne elektronik med fordel kan indbygges i folks fodtøj.

Ergo har Xiaomi udviklet de nye MiJia Smart Sneakers, der indeholder den seneste generation processor fra amerikanske Intel.

Xiaomis “smarte” sneakers fås i flere farver.

Intels Curie chip er supertynd og kan derfor sammen med et et lille knap-batteri placeres i sportsskoens midtersål.

Herfra registrerer Curie alle skobærerens aktiviteter, hvor langt han/hun går og løber, med hvilken hastighed og hvor længe.

Desuden kan Xiaomis elektronik også holde øje med, om brugeren løber rigtigt, og om skoene passer til vedkommendes løbestil eller måde at gå på.

Intels Curie processor ligger gemt under en klap, man kommer til indefra skoen.

Alle data rapporteres så til en app på brugerens smartphone eller tablet. App’en samler informationerne i overskuelige grafikker og kan samtidig beregne, hvor mange kalorier skobæreren har forbrændt i løbet af tidsrum som f.eks. en hel dag, en times træning osv.

I forhold til de første prototyper af sin smarte sko har Xiaomi indført mange forbedringer i den nye og endelige udgave af MiJia sneakerne.

Designet af sålerne er f.eks. helt nyt. De består af tre lag, hvor de to indeholder det populære EVA materiale til bedre affjedring under løb.

Den “kloge” MiJia sko er forsynet med stød-absorberende EVA såler.

Xiaomi har desuden anbragt et særligt bånd i spidsen af skoen, der skal støtte tæerne bedre og gøre løb mindre smertefuldt.

Endelig er Intel chippen nu anbragt i midtersålen, hvor den ligger godt beskyttet og vandtæt. Chippen ”vågner op” af sig selv, når brugeren begynder at bevæge sig i sportsskoen.

Xiaomi vil naturligvis sælge sine ”kloge” MiJias til alle modebevidste sneaker elskere, men nok specielt til motionsløbere og til dem, der ikke bryder sig om at gå rundt med farverige fitness armbånd på håndleddet. MiJias måde at registrere motions-data er mere diskret end f.eks. et smartwatch.

Xiaomi tager 78 USD – ca. 540 kroner – for et par MiJia Smart sneakers….

 

Elektronikken drives af et enkelt lille knap batteri i sålen.

Elektronik og sensorer er placeret, så de kan registrere så mange informationer om sneaker bærerens bevægelser som muligt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple igen overhalet af Samsung