Fodbold med klodser i

Her er Europas største batteri

(Foto: Harmony Energy)

Det er ikke kun danskerne, som har haft bekymringer om, hvorvidt vi ville have strøm nok i ledningerne over jul og nytår og hele den kolde og mørke årstid.

I en kort perioder lød truslen, at vi i værste tilfælde kunne risikere, at strømmen blev slukket i et par timer i døgnet.

Siden er de fleste gået i gang med at skære ned på deres elforbrug. Vaske- og opvaskemaskiner kører midt om natten, hvor strømmen er billigst. Kommuner skruer ned for gadebelysning, og mange butikker sparer på årets julelamper.

I England er man gået mere radikalt til værks. Her har man installeret et kæmpe-batteri, der i nødsfald kan levere strøm i to timer til 100.000 mennesker.

Megapack batteriet, der kommer fra elbil-giganten Tesla, åbnede for et par dage siden i den øst-engelske by Cottingham.

Systemet består af flere store batteri-enheder, der vil kunne holde 3.600 huse og husholdninger kørende med strøm i mindst en time.

Batterierne kan levere op til 196 MWh i en enkelt cyklus. I nødstilfælde kan det hjælpe 300.000 boliger med energi i to timer.

Den britiske Megapack installation er dermed betydeligt større end det batteri-nødsystem, som gik på nettet i tyske Jardelund i 2020.

Det kan levere 48 Megawatt og forsyne 5.300 husholdninger med strøm et helt døgn. Tyskerne har hidtil pralet med, at de havde Europas største batteri-lager.

Bag det nye britiske system står elselskabet Harmony Energy. Det fortæller, at mega-batteriet er det første store skridt på vejen til at droppe brugen af fossile brændstoffer som olie, gas eller kul til at producere elektricitet.

Harmony vil nemlig kun fylde de enorme batterier op ved hjælp af vedvarende energi fra solceller og vindmøller….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fodbold med klodser i