Nu kommer Samsung Wallet

Popstjerne køber socialt medie

(Foto: Parler)

Mange mener sikkert, at Facebook er Mark Zuckerbergs private legeplads. Det har det måske været engang, men siden Facebook blev børsnoteret, kan den unge mange-milliardær bestemt ikke skalte og valte, som hans lyster.

Det kan Elon Musk til gengæld, hvis det lykkes ham i andet tilløb at overtage Twitter som sin private ejendom.

Det samme er tilfældet med Donald Trumps eget Truth Social, som den tidligere præsident åbnede i protest mod, at han blev udelukket fra Twitter og Facebook.

Nu kunne det så se ud til, at det næste sociale medier er på vej i private hænder. Det drejer sig om Parler, der ikke er kendt i Danmark, men som ofte har været brugt til kontroversiel støtte af Donald Trumps projekter.

Køber er i hip-hopper og popsanger Kanye West, der nu om dage kalder sig Ye. Han var fra 2014 til 2021 gift med den endnu mere berømte tv-stjerne Kim Kardashian.

Kanye West, der nu om dage kun vil hedde Ye, er ved at købe sit eget private sociale medie, hvor ingen kan forbyde ham i at udtrykke sine meninger offentligt. (Foto: Rodrigo Ferrari / Wikimedia)

I den forløbne uge led Kanye West samme skæbne som Donald Trump, da han blev ekskluderet fra Twitter og Instagram for anti-semitiske udtalelser og tweets.

Kunstneren reagerer ved at ville købe social media app’en Parler, der længe har markedsført sig som en platform for ”fri tale”. Ikke noget med filtre eller censorer, som tjekker brugernes indlæg som på Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Whatsapp osv.

Tilsyneladende er selskabet bag Parler – Parlement Technology – helt med på ideen. Det oplyser, t handelen kan afsluttes inden jul.

Parler blev åbnet i august 2018. Navnet er afledt fra det franske ord for at tale. Ifølge de seneste tal har Parler omkring 16 millioner registrerede brugere. Kun knap en million af dem er aktive. Det er en brøkdel af Facebooks og Twitters udbredelse.

Hvor meget Kanye West skal betale for at få sit eget sociale medie, er ikke oplyst….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer Samsung Wallet