Næste iPhone får mere RAM

Trumps sociale medie åbnet

Foto: Gage Skidmore / Wikimedia)

(Opdateret) Twitter var hans scene. Intet andet medie betød så meget for præsident Donald Trumps politiske opstigning som det sociale medie med de korte meddelelser.

Med en dygtige mix af selv-iscenesættelse, sidehibs til politiske myndigheder og politisk underholdning tweede Trump sig i Det Hvide Hus i 2016.

Mens han var præsident foretrak han videre Twitter som sin primære kommunikations-kanal frem for f.eks. konventionelle pressemøder.

Så vendte Twitter – og Facebook- sig imod Trump og smed ham ud af de sociale medier. Det var et hårdt slag mod ekspræsidenten, der lige nu forbereder et comeback via sit eget nye sociale medie.

”Truth Social” har hidtil kørt i en beta-udgave, hvor knap 500 personer – heriblandt flere amerikanske kendisser – har været  inviteret til at prøvekøre det nye sociale medie.

I dag er ex-præsidentens eget sociale medie dukket op til download i Apple App Store her.

Det bliver spændende at se publikums reaktion på den nye Twitter konkurrent. For en direkte rival bliver Truth Social til Trumps tidligere favorit: Skærm-layout og betjening er en direkte kopi af Twitter.

Man indtaster sit budskab ligesom en tweet. Man kan like andres indlæg og sende dem videre. Sidstnævnte procedure hedder bare hos Trump for at ”retruthe” – ikke retweete.

Truth Social app’en findes som en prøveversion på Apples App Store. (Foto: Apple)

Her har man ikke kun studeret, hvordan det nye sociale medier fungerer. Man har pgså taget et kig på, hvilke typiske brugere vi skal forvente at se i Trumps nye egen nyhedskanal. Desuden skal man allerede nu kunne se, hvordan ex-præsidenten vil markedsføre sig selv online i sine bestræbelser om at vende tilbage til Det Hvide Hus.

Den første sandhed – det kaldes meddelelserne – har Donald Trump naturligvis sendt selv. Den lød ”Vær beredt. Jeres yndlings-præsident venter at møde jer snart.”.

De første prøvekørere ser ud til at have modtaget Truth Social positivt. I de første 24 timer efter åbningen har de benyttet mediet flittigt. Godt hjulpet på vej af moderatoren Liz Willis, som Trmup har bedt om at styre begivenhederne her i starten.

Blandt de mest aktive brugere er også den højre-orienterede influencer og podcaster Wayne Dupree. Han råber løs online, at Truth Social bliver en ”game changer” og hurtigt vil overgå Twitter i størrelse. Hos Twitter har Dupree godt 430.000 followers.

Trump beskylder stadig de store medie-konkurrenter Twitter og Facebook for at xensurere sig selg selv og sine tilhængere.  Det sås tydeligt under de seneste præsidentvalg, men foregår fortsat i forbindelse med misvisende information om Covid – påstår ex-præsidenten.

Meget kune tyde på, at vi fremover kan vælge vores sociale medie efter vores politiske standpunkt. Præcist, som man i gamle dage købte avis ud fra dens politiske holdning.

Spørgsmålet er imidlertid, om Donald Trump får lov til at markedsføre sig uhindret med sit nye sociale medie.

For eksempel er det lidt svært at forestille sig, at Apple og Google vil vil tillade en Truth Social app i deres App Store og Play online butik, der bevidst spreder falske informationer, personlige fornærmelser eller direkte voldstrusler på deres platforme….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Næste iPhone får mere RAM