Twitter fylder 15 år i dag

Trump åbner eget socialt medie

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

I forbindelse med sin fratræden i januar proklamerede USA’s ex-præsident Donald Trump flere gange, at han ville åbne sit eget sociale medie.

Det skulle være et hævntogt mod Facebook og Twitter, der begge smed ham ud på grund af sine hadefulde indlæg og slet skjulte opfordringer til at indtage Det Hvide Hus ved et voldeligt angreb.

Nu kunne det se ud, som om der faktisk ligger noget konkret bag Trumps udmelding. Ifølge det amerikanske tv-program ”Fox News” vil Trump præsentere sit eget sociale medie om to eller tre måneder.

”Fox News’” kilder er ikke snakkesalige om hverken navn eller indhold i det nye sociale medie. Kun, at det vil ”redefinere online verdenen” og lokke mange millioner mennesker ind som medlemmer.

Hvis Trumps sociale medie bliver en realitet, vil det nok primært appellere til meget konservative amerikanere på den politiske højrefløj. Folk, der mener, at Facebook, Twitter, Instagram osv. i dag formidler socialistiske budskaber.

Noget kunne i hvert fald tyde på, at der er et publikum til det. Sociale medier som ”Parler” eller ”MeWe”, der ikke er så kræsne med deres politiske indhold, har i hvert fald oplevet markant fremgang i brugertal i de senere måneder.

Donald Trump vil nu ud over markere sig i det store marked for sociale medier på internet. (Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Trump og co. vil dog nok støde på udfordringer i deres bestræbelser på at søsætte et eget socialt medie:

Store udbydere af cloud-services som Microsoft, Google og Amazon vil formentlig være tilbageholdende med at lægge databaser til rådighed for et Trump projekt.

Desuden droppede store e-handels platforme som f.eks. Shopify alt samarbejde med Trump efter de voldelige angreb på USA’s parlament.

I stedet kan ex-præsidenten være nødt til at satse på mindre tech-partnere eller søge efter dem i udlandet. Spørgsmålet er så, om de kan håndtere den enorme trafik, som Trump forestiller sig, at hans sociale medie vil generere.

I øvrigt kan Trump have glemt, at han selv forsøgte at lægge begrænsninger for sociale medier i den periode, hvor han sad som præsident.

Han indførte bl.a. nye regler for sociale mediers juridiske ansvar for, hvad deres brugere skriver på dem….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twitter fylder 15 år i dag