Google skriver i bredden

UDU ser ud til at du’

(Foto: UDU)

De fleste gamere og dyrkere af e-sport sidder indendørs. Og ikke kun indendørs. De troner også I timevis foran skærmen uden at bevæge deres krop synderlig meget.

Det gælder sandelig også den voksende hær af gamere, der bruger smartphones. De er ikke spor mere mobile, selvom den mindre skærm på telefonen burde invitere til det.

Nu forsøger et lille dansk firma i København at bryde med traditionen. UDU har udviklet markedets første bevægelses-styrede spil-controller til mobiler og tablets.

UDU Console gør det muligt at være fysisk aktiv, samtidig med at man spiller på sin mobil eller sin tablet.

(Foto: UDU)

UDU har selv de første spil på vej. De kan direkte udnytte de nye muligheder, når deres brugere bevæger sig rundt i geografien. Indendørs eller udendørs.

Spørgsmålet er så, om UDU kan vække interesse hos de store spil-udviklere. Det vil nok være afgørende for, at den nye danske spil-konsol kan blive en international og kommerciel succes.

UDU har fået støtte fra bl.a. Vækstfonden, Innovationsfonden og en række andre investorer. Næste trin er at teste markedet, og det gør det lille danske firma ved at udbyde sin UDU Consol til Crowd Funding via iværksætter-portalen Kickstarter.

Her har 72 straks forudbestilt et eksemplar til 119 euro eller ca. 882 kroner. Dermed et UDU godt på vej til at nå sin ønskede kapital til start af en storproduktion.

(Foto: UDU)

Nogle vil sikkert sammenligne UDU med Nintendos Wii controller, men den danske nyhed er langt mere alsidig. Via Bluetooth og Wi-Fi skal UDU kunne bruges på alle typer mobiler og tablets.

UDU Console rummer triggere og en stribe bevægelses-sensorer og reagerer også på, hvor hårdt man trykker. Dertil kommer en lille berørings-følsom pegeplade, der betjenes med tommeltotten. Endelig rummer kontrolleren også sin egen processor og et LED display på 240 gange 240 punkter.

UDU’s spil er alle designet, så brugerne bliver aktive og gerne spiller udendørs. Målgruppen er vel primært børn, men jeg kunne sagtens forestille mig, at også voksne kunne få glæde af dem.

Alt for mange forældre og bedsteforældre bevæger sig ikke nok. Og når de gør det, synes de sjældent, det er sjovt og skægt.

“Quest of Aoki” er et af de første spil til den nye danske konsol. (Foto: UDU)

Nogle af UDU’s  spil indeholder elementer af Augmented Reality (AR). De opfordrer f.eks. børn til at løbe rundt i parken  med mobilen for næsen. Her jager de monstre med virtuelle sværd eller maler graffiti på ting – kun virtuelt.

Princippet kan minde om Pokemon Go, der var en landeplage for nogle år siden. Blot er der mere action i UDU.

Samtidig lover den danske udvikler, at UDU app’en holder styr op, hvor spillerne bevæger sig. På den måde skal Pokemon ulykker undgås, hvor travle spillere vader ud for biler, tog eller falder ned fra klipper.

Endelig ser det ud til, at UDU også er på vej med direkte sports-spil til f.eks. baseball. Den ene spiller bruger her sin Console til at kaste bolden. Spiller nummer to slår så til bolden, mens andre kan se de to spillers action integreret i et baseball videospil.

Bag UDU står Asbjørn H. Christensen og Christoffer B. Christensen. Førstnævnte er ingeniør og har en baggrund som designer hos LEGO. Christoffer har en master i finans og er den administrative i UDU, der i øjeblikket har ni ansatte….

(Foto: UDU)

(Foto: UDU)

(Foto: UDU)

UDU Console kan bl.a. bruges til spil, der minder om Pokemon Go. (Foto: UDU)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google skriver i bredden