200 MP kamera i din mobil

Bose med personlig lyd

(Foto: Bose)

Man skal være modig, hvis man lancerer et sæt trådløse øretelefoner på samme dato, hvor Apple har sit store efterårs-show med nye iPhones, AirPods og Watches.

Ikke desto mindre er det, hvad Bose gjorde med sine QuietComfort Earbuds II. Et sæt øretelefoner, der skal konkurrere mere eller mindre direkte med Apples lige så nye AirPods Pro 2 bestseller.

I dette benhårde kapløb sætter Bose bestemt ikke sit lys under en skæppe, når firmaet hævder, at QuietComfort II leverer den ”bedste lydoplevelse på markedet” eller, at nyheden rummer  ”verdens bedste støjreduktions-system, uanset om øre- eller hovedtelefon er trådløs eller med kabel.”

En af begrundelserne er, at QuietComfort II lancerer den helt nye CustomTune lyd-kalibrering.

Den aktiveres automatisk, hver gang øretelefonerne løftes op fra deres lade-æske og puttes i brugerens øre. Så indstiller Bose automatisk ørepropperne til hver øregangs forskellige form.

Denne Soapstone lysegrå variant kommer senere i år. (Foto: Bose)

Kalibreringen foregår ved hjælp af en indad-rettet mikrofon og skal ikke tage mere end et halvt sekund.

Optimeringen sker både for at forbedre selve lydkvaliteten og niveauet af støjreduktion, men kan også matches til hver brugers unikke høre-profil.

I den forbindelse kan man lade sine ører gennemføre en høretest, der sidder som del af Bose’ Music app til mobilen. Denne Fit Test funktion sikrer, at ørepropperne sidder perfekt i øregangen uden mulighed for falske lyde udefra.

Selvfølgelig har QuietComfort II aktiv støjreduktion (ANC), fordi det har alle gode øretelefoner over en vis prisklasse. Bose’ variant kan blot noget særligt:

Støjfiltret benytter tre udad-vendte mikrofoner i hver øreprop plus den tidligere nævnte indvendige. Om nødvendigt kan Bose svare igen med et modsat rettet lydsignal, der kan neutralisere støjen.

Øretelefonerne kan spille i seks timer på batteri. Spilletiden kan forlænges til 24 timer i bæreæsken. (Foto: Bose)

Bose fortæller samtidig, at systemet kan gå målrettet efter frekvenser, som andre øretelefoner tidligere havde svært ved neutralisere.

Det er f.eks. stemmer fra kolleger tæt på, skrigende babyer på en bus eller familie-larm, når man sidder på sit hjemmekontor. Nu skal de alle forsvinde, uden at man overhovedet vidste, at de har været der.

Som andre støjreduktioner kan Bose´ tilpasse sig skiftende omgivelses-støj. Filtret skal sågar være i stand til at reagere på pludseligt opståede lyde, som enten lukkes helt fra eller reduceres mærkbart.

Naturligvis har QuietComfort II også en ”transparency mode”, der tillader eksterne lyde at slippe igennem, når det er nødvendigt. Lad det være under en samtale med venner eller, når man vil lytte til højttaler-beskeder på en banegård eller i en lufthavn.

Det bliver spændende at afprøve, om alle de smukke ord og løfter holder i praksis. Konkurrenterne er nemlig ikke kun AirPods Pro, men bestemt også luksus-øretelefoner fra f.eks. Sony, Jabra. Sennheiser, B&O eller JBL.

Bose Music app’en kan bl.a. bruges til at teste, om øretelefonerne sidder optimalt i øregangen. (Foto: Bose)

Derudover skal de nye Bose øretelefoner være vandtætte efter IPX4, så de kan tåle sved og lidt regnvejr, men ikke meget mere.

De har forbedret touch-betjening i forhold til forgængerne og skal bruge hele 33 procent mindre i strøm.

Hver øreprop kan således spille i seks timer på en opladning. Hvis man husker at lægge øretelefonerne i bæreæsken, når de ikke er i brug, kan de køre i 24 timer uden at se en stikkontakt.

Bose QuietComfort II kan købes i danske butikker fra den 29. september og kan forudbestilles fra i dag. Prisen er nøjagtig den samme som på Apples nye AirPods Pro – nemlig 2.300 kroner.

AirPods kan kun fås i hvidt, mens Bose kun kommer i sort. En ekstra Soapstone grå variant skal dog dukke op senere i år….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

200 MP kamera i din mobil