Brug din bil som biograf

200 MP kamera i din mobil

Motorola Edge 30 Ultra. (Foto: Motorola)

Motorola har efterhånden så mange forskellige mobiltelefon modeller i sit program, at det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad den ene kan og, hvorfor den anden sælges en smule billigere.

Forvirring er der til gengæld ikke med hensyn til de tre nye Motorola modeller, som netop er introduceret i Europa.

De hører alle til Motorolas dyreste flagskibs-serie Edge 30, men har forskellige features, så man kan adskille dem fra hinanden.

Mest interessant er den nye Motorola Edge 30 Ultra, der er en af de første smartphones i verden med et 200 megapixel kamera ombord.

Med 1,22 tommer er billedsensoren meget stor, så den kan opfange mere lys og flere detaljer end de fleste andre mobiltelefoner på markedet.

Nærbillede af Motorolas utrolige 200 megapixel kamera. Telefonen vil uden tvivl blive sammenlignet direkte med OnePlus 10 Pro eller de dyrere iPhone 14 Pro Max og Samsung Galaxy S23 Ultra. (Foto: Motorola)

Super-kameraet i Edge 30 Ultra suppleres af en vidvinkel på 50 megapixel, der også fungerer som makro til nærbilleder.

Det tredje objektiv er en kombineret 12 MP til portrætter og tele med to gange optisk zoom. Med en blænde på f/1.6 er den udviklet til at give sjove baggrunds-effekter som f.eks. bokeh, hvor motivet i front står skarpt og resten af billedet er bevidst uskarpt.

Hele herligheden styres naturligvis af den seneste nye Snapdragon 8+ gen 1 processor fra Qualcomm, der også sidder i flere andre aktuelle Android toptelefoner. Den assisteres af 12 GB RAM og 256 GB lager som standard.

Skærmen i Motorola Edge 30 Ultra er en P-OLED type på 6,67 tommer og billeder i Full HD+ kvalitet. Med 144 Hz er displayet lynhurtigt og derfor meget velegnet til computerspil og video-afspilning.

Motorola hører til de fabrikanter, der godt kan lide at prale med sin batterier. Det gælder også i Edge 30 Ultra, hvor det 4.610 mAh kan lades op fra nul til 100 procent på bare 20 minutter.

Motorola Edge 30 Fusion. (Foto: Motorola)

Med i pakken følger nemlig en 125 watt ladeblok, der også skal kunne give batteri nok til en hel dags brug på bare syv minutter i stikkontakten. Det er meget hurtigt.

Som alternativ kan man lade batteriet op trådløst med 50 watt. Det kræver dog, at man investerer i et ekstra ladepanel til formålet.

Motorolas anden nyhed i dag er Edge 30 Fusion modellen, der tilbyder mange Ultra features i en fysisk mindre indpakning og til en lavere pris.

Processoren er f.eks. nedgraderet til den lidt svagere Snapdragon 888+, men stadig med 12 GB RAM og 256 GB lager. OLED-skærmen er på 6,55 tommer.

Med 4.400 mAh er batteriet også mindre. Det samme er ladehastigheden på 68 watt, hvilket dog fortsat er hurtigere end op flertallet af mobiler på det danske marked – inklusive iPhones.

Motorola Edge 30 Fusion. (Foto: Motorola)

Skærmen er mindre end på Ultra modellen, men er med sine 144 Hz opdatering er lige så hurtig. Displayet kan vise en milliard farver og støtter dynamiske HDR10+ billeder.

Hoved-kameraet på Motorola Edge 30 Fusion er på 50 megapixel med hurtig autofokus. Det kan en 13 MP super vidvinkel ved sin side og en selfie-skyder på frontne med 32 MP objektiv.

Endelig er der Motorola Edge 30 Neo modellen, der er babyen hos de tre nyheder. Skærmen er nemlig på kun 6,28 tommer, men fortsat i P-OLED kvalitet og Full HD+. Billed-opdateringen er her på 120 Hz – altså 120 gange i sekundet.

Motoren ombord i Neo er mellemklasse chippen Snapdragon 695, mens det 4.020 mAh batteri kan lades op med 68 watt via kabel.

Neo skal være den smarte og moderigtige af de tre nye Edge 30 telefoner. Derfor fås den f.eks. lakeret i den særlige Veri Peri farve, der er en slags lilla. Farven er udviklet I samarbejde med Pantone, og Veri Peri er ”colour of the year.”

Her ses Motorola Edge 30 Neo i den specielle Very Neri farve. (Foto: Motorola)

Alle tre nye Edge 30 mobiler kommer med en forbedret Motorola brugerflade lagt oven på Android 12. Den skal bl.a. have ny-designede og pænere ikoner samt en helt ny Rookery skrift / font.

Motorola Edge 30 Ultra kan købes fra i  dag i enten hvidt eller sort. Prisen ligger på 6.700 kroner.

Edge 30 Fusion står også i danske butikker fra i dag, hvor man skal betale 4.500 kroner for den. Farverne er enten Cosmic Grey og Aurora White.

Endelig skal Edge 39 Neo koste fra 3.000 kroner i kulørerne Very Peri og Black Onyx….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug din bil som biograf