Razr klapper tredje gang

Det største OLED tv i verden

(Foto: LG Display)

Sydkoreanske LG er en af verdens største fabrikanter af OLED skærme, der både sidder i mobiltelefoner, dyre laptops og ikke mindst tv-apparater.

Ud over i sine egne LG fjernsyn benyttes disse OLED displays også i tv fra bl.a. Philips og Bang & Olufsen.

Nu vil LG gerne imponere både sine egne kunder og konkurrenterne. Det gør sydkoreanerne med verdens største OLED-tv, der måler ikke mindre end 97 tommer. Med andre ord kræver det god plads i stuen.

Den store skærm benytter den såkaldte OLED EX teknologi, som LG Display annoncerede sidste år. Den fås i både 4K og 8K kvalitet.

Besøgende på K-Display udstillingen bevæger sig bag LG’s nye gennemsigtige OLED-skærme. (Foto: LG Display)

Med teknologien erstatter LG de traditionelle brint-elementer i OLED-panelerne med deuterium. Det er en isotop, som ofte kaldes for tung brint.

I praksis skal deuterium sammen med LG’s computer teknologi øge skærmens lysstyrke med op til 30 procent og vise den perfekte sorte farve.  OLED EX sidder også i en række mindre luksus-tv fra LG og Philips.

LG har samtidig sørget for at indbygge en mega-stor højttaler i det nye tv. Hele skærmen fungerer nemlig som en flad membran til at formidle lyd, tale og musik.

Sony har benyttet en lignende teknologi i flere år, men LG påstår naturligvis, at deres Film CSO variant – Cinematic Sound OLED – er meget bedre.

LG viser også en glasvæg med OLED displays, som kan bruges til præsentationer i f.eks. mødelokaler og butikker. (Foto: LG Display)

Film CSO skal således kunne gengive 5.1 kanals surround sound, der skal kunne levere ægte biograf-atmosfære hjemme i dagligstuen.

Hvordan et vibrerende OLED-panel skal kunne gøre det i praksis, afslører LG ikke. Omvendt kan det sagtens være, at én stor flade kan levere en mere naturlig lydoplevelse end mange enkelte højttalere spredt rundt i et lokale.

Andre spændende nyheder, som LG præsenterer på K-Display udstillingen i Sydkorea i disse dage, er bl.a. en 34-tommers skærm til bagsæde-passagererne i en bil, en laptop-pc med 17 tommers OLED display og en stor glasvæg, der kan vise præsentationer i mødelokaler.

LG Display oplyser hverken pris eller leverings-tidspunkt for sit store 97 tommers OLED tv. Billigt bliver det dog næppe….

LG mener, at transparente OLED paneler er en stor ting for fremtidens skærme og tv. (Foto: LG Display)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Razr klapper tredje gang