Her er den smarte kontaktlinse

Razr klapper tredje gang

(Foto: Motorola)

Mobiltelefon-veteranen Motorola, der i dag ejes af den kinesiske pc-gigant Lenovo, har ikke haft meget held med sine moderne folde-telefoner.

Modsat den enorme succes, som de første Motorola Razr havde for tyve år siden, har nutidens Razr modeller ikke tiltalt det store publikum.

Motorolas klap-smartphones var for dyre, for svage i ydelsen og for ustabile i den daglige håndtering. Derfor har Samsung næsten sat sig 100 procent på markedet for ”clam-shell” mobiler.

Nu tager Motorola et tredje tilløb med Razr 2022, der havde premiere i Kina i går. Præcist en dag efter, at Samsung præsenterede sin femte generation af Galaxy Flip og Galaxy Fold.4

Motorola lover, at man har lært af erfaringerne på alle punkter. Den nye Razr 2022 skal derfor være en reel udfordrer til Samsungs nye Galaxy Flip4.

(Foto: Motorola)

Nyheden skal være lige så stærk, mindst lige så smart, og så skal Razr 2022 sælges til en lavere pris end Samsungs bestseller. Det lyder ikke så tosset endda.

De første officielle billeder af Razr 2022 viser da også en slankere og mere elegant folde-telefon, som kunne tiltale alle, der synes, at moderne smartphones fylder alt for meget i lommer og tasker.

Indendørs sidder f.eks. Qualcomms seneste superprocessor Snapdragon 8+ Gen 1 – præcist som hos rivalerne fra Samsung. Dertil kommer 8 eller 12 GB RAM og op til 512 GB lager.

Hovedskærmen, der kan klappes op, er en OLED-type på 6,7 tommer og hurtig 144 Hz billed-opdatering. Også på linie med Galaxy Flip4.

Skærmen i Razr 2022 støtter dynamiske HDR10+ billeder og kan deles i to, så man kan arbejde med separate displays.

(Foto: Motorola)

Det vil f.eks. gamere kunne lide, så de har spil-billedet på den ene halvdel, mens resultater og kommunikation med andre spillere vises på den anden.

Desuden tilbyder Motorola mange forskellige baggrunde og widges, man kan lægge ind på den lille skærm – ud over vigtige informationer som klokke, opkalds-alarmer, vejrudsigt osv.

I sammenligning med de to tidligere generation af Razr kommer den nye model med et klart forbedret hængsel mellem de to halvdele.

Man kan ikke længe se et hul. Man slipper for den tidligere bule midt på telefonen, og de to halvdele kan nu stå trinløst åbne i alle mulige vinkler. Fint, når man f.eks. har Razr liggende i sin hånd.

Hvor Razr2 fra 2020 kun havde et enkelt kamera at gøre godt med, har den nye model fået to på sin ryg.

(Foto: Motorola)

Hoved-objektivet er på 50 megapixel og med en optisk billed-stabilisator. Det assisteres af en super-vidvinkel på 13 megapixel og en selfie-skyder på 32 MP, der er klemt ind over det store display på indersiden.

Endelig har Razr 2022 fået to højttalere med Dolby Atmos indbygget, så lydsiden kan leve op til kvaliteten af skærmen, når man bruger mobilen til video, spil eller videomøder.

Motorola har ikke oplyst, om og hvornår den nye Razr klaptelefon kommer til Danmark for at udfordre Samsung.

Prisen i Kina er 5.999 yuan, hvilket svarer til ca. 6.800 kroner. Det er adskillige tusinde kroner billigere end forgængeren Razr2. Den pris bliver dog nok højere, inden Razr 2022 kommer til Europa med import-told og højere moms.

Til sammenligning koster den direkte rival Samsung Galaxy Flip4 fra 8.700 kroner på det danske marked….

(Foto: Motorola)

(Foto: Motorola)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den smarte kontaktlinse