Slut med tv-boksen

Hos LG bliver tv kunst

(Foto: LG)

Europas store design messe i Milano åbnede portene i går, og her benytter flere kendte elektronik-mærker anledningen til at præsentere modeller, der går lidt ud over dem, vi ser i butikkerne.

Det gælder også den sydkoreanske tv-gigant LG, der benytter Milan Design Week til at lancere en kollektion tv-apparater, som er skabt i samarbejde med det hollandske livsstils-mærke Moooi.

Tv-apparater er I forvejen centret i de fleste dagligstuer. Nu vil Moooi og LG også sørge for, at de skal være rummets kunstmæssige hjerte. De to nye LG OLED Objet Collection er high-style tv i en klasse, som vi også kender fra Bang & Olufsen og Samsung.

I bedste B&O stil kan højttaler-delen af det nye LG Easel tv køres op og ned foran selve skærmen.. (Foto: LG)

Den nye designer-kollektion fra LG har to medlemmer – Easel på 65 tommer og Posé, der fås i størrelserne 42, 48 og 55 tommer.

Easel kan faktisk minde en del om B&O’s luksus-tv. Skærmen fylder nemlig kun det halve af tv’et, når det er i aktivitet.

Nedenunder er nemlig placeret en lige så stor flade, der gemmer på et 80 watts lydanlæg med seks højttalere og 4.2 kanals surround sound i biograf-kvalitet.

LG Posé fås med en stander, der minder om et staffeli. (Foto: LG)

Højttaler-fronten er gemt bag tekstil, som det danske firma Kvadrat har skabt. Kvadrats tekstiler kender vi også fra B&O og en stribe andre med ry for høj kvalitet. Hos LG kan man udskifte front-coveret i flere farver, så det passer optimalt ind i stuens øvrige indretning.

Coveret kan køre op og ned ved hjælp af en fjernbetjening elmotorer. Så kan man f.eks. lade forpladen dække en del af den store 65 tommers skærm. Tilbage vil være display-areal til at vise f.eks. klokken, vejrudsigt, skærmbillede fra en musik-afspiller eller en stribe fotos.

Rent teknisk bruger skærmen LG’s nyeste OLED evi teknologi, som skal give helt utrolig lysstyrke. Tv’et har en a9 Gen5 processor med kunstig intelligens, der skal levere ”topklasse klarhed, detaljer, kontrast og farve.” Billederne hopper nærmest ud af skærmen, hævder LG.

LG’s nye Posé tv har en bagside, som kan kan bruges til at placere kunst, bøger og andre ting. (Foto: LG)

Det lidt mindre medlem af LG’s og Mooois nye OLED Objet familie er Posé. Det bruger samme OLED evo teknologi, men har en knap så avanceret lydside.

Posé tv’ene kommer i mere neutrale farver og afrundede hjørner, så de er nemmere at placere i et eksisterende møblement. Her er det ikke stuen, der skal indrettes efter tv-apparatet.

Alle de nye LG tv har en særlig Gallery Mode, hvor man kan benytte skærmen som digital skifteramme for malerier og fotos.

Den nye tv-familie kommer først i butikkerne i Europa til efteråret, men vises første gang under Milan Design Week i denne uge. Priser offentliggøres senere….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med tv-boksen