Bedre ure fra Samsung

Vov – sikke en nyhed

(Foto: HMV)

Det berømte britiske pladeselskab His Master´s Voice (HMV) blev stiftet i 1901, men der skulle gå over 20 år, før HMV åbnede sin første butik på Oxford Street i London.

Lidt forsinket fejrer HMV nu 100-året for denne premiere med at lancere sin egen moderne pladespiller.

Den har naturligvis et stort billede af pladeselskabets berømte logo – hunden Nipper – der lytter til musikken fra en klassisk grammofon.

Med assistance fra Hi-Fi specialisten Henley Audio har HMV fået østrigske Pro-Ject til at lave en special-udgave af sin T1 Phono SB pladespiller til formålet.

Selve pladespilleren sidder i et massivt kabinet helt uden plastik-dele. Da det ikke indeholder hulrum, skal det øge stabiliteten i vinyl-afspilningen og langt hen ad vejen forhindre uønskede vibrationer udefra i at komme ind og forstyrre.

Tegningen til det berømte logo, hvor en hund lytter til His Master’s Voice, er skabt af kunstneren Francis Barraud. Han lod sig inspirere af sin brors hund Nipper. (Foto: HMV)

HMV sælger mange forskellige pladespillere – plus plader, gamer udstyr, film og højttalere – i sine omkring 200 butikker i England. I anledning af sin runde fødselsdag ville man dog have noget helt særligt – og eksklusivt.

Den nye Pro-Ject T1 Phono SB hmv 100th Anniversary Centenary Edition pladespiller produceres derfor kun i 300 eksemplarer, som kommer til salg den 27. august.

Inden da – og lige nu – kan de forudbestilles, så mon ikke alt er udsolgt på premiere-dagen. Prisen på pladespiller er 400 pund eller ca.    kroner.

HMV-nyheden er remtrukket og leveres med en dansk Ortofon OM 5E moving magnet pickup monteret.

Pladetallerkenen er lavet af glas, og pladespilleren kan køre 33 og 45 omdrejninger i minuttet. En særlig adapter til syv tommers singler medfølger…..

Den nye HMV pladespiller er forsynet med en moving magnet pickup fra danske Ortofon. (Foto: HMV)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre ure fra Samsung