Smuk toaster i LEGO

Pas på mobilen i varmen

(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

Danmark plages ikke ligefrem af en hedebølge, men det gør landene ved Middelhavet, hvor temperaturer på over 40 grader i skyggen er standard her på sommerferiens højdepunkt.

Den slags varme har hverken smartphones eller deres mennesker godt af. Ejerne kan smøre sig ind i solcreme, men det dur ikke med mobilerne. Så kan man jo hverken læse skærmen eller fast om telefonen.

Men hvad kan man så gøre for at hjælpe sin mobiltelefon og forlænge dens liv i sommervarmen. Også ved danske juli- og august-grader.

De London-baserede it-specialister fra Bespoke Software Development har samlet syv gode råd om mobilbrug i sommeren. Flere af rådene er meget simple, men alligevel glemmer mange af os at følge dem i ferieglæden:

Hold mobilen ude af direkte sollys
Hvis det er muligt, bør du holde dine elektroniske gadges ud af direkte sollys. Det er ok med fem eller ti minutter ad gangen, men så heller ikke længere. Telefonen må nemlig ikke blive varmere, end dens indbyggede kølesystem kan magte. Det er designet til at håndtere varmen fra mobilens interne komponenter og batteri – ikke mere.

Fjern ekstra covers
Ekstra cases og covers er fine i det daglige og i den kolde årstid. De beskytter mod alt fra fedtfingre til regn og bump, når den ligger i lommer, tasker og på bordet. De dur bare ikke på varme sommerdage. Her fungerer de som ekstra isolering, der holder telefonens varme inde, hvor den helst ikke skal være. Fjern coveret, så mobilen kan komme af med sin varme. Eller køb en tyndere skærm-beskytter, hvis du ikke kan undvære den.

Brug din mobil mindre eller sæt den i flytilstand
Hvis du skal på stranden eller har planer om at bage i solen i mange timer, er det bedst at slukke telefonen. Alternativt kan man sætte den i Airplane Mode alias Flytilstand. På den måde både nedsætter du strømforbrug og belaster du mobilens kølesystem mindre. Hvis dine børn har egen mobil, er det en god idé at holde ekstra øje med deres brug i varmen.

Skift telefonens opsætning
Hvis du vil holde din mobil kølig, er der nogle tricks, man kan gøre i telefonens opsætning. For det første kan man skrue skærmens lysstyrke ned på minimum. Justerer telefonen af sig selv sin lysstyrke til maksimum – slå automatikken fra. Du kan også slukke for mobildata for at belaste batteriet mindre. Det gavner telefonens indre temperatur.

Pres ikke mobilen til det yderste
Lad være med at spille krævende videospil, når du sidder med mobilen ude i varmen. Tag heller ikke mange fotos eller videoer og brug tid på at redigere dem. Desuden skal du ikke oplade batteriet ved høj hastighed. Det er alt sammen aktiviteter, der varer mobilen op.

Efterlad ikke mobilen i en lomme
En lomme i bukserne eller trøjen kunne virke som det mest praktiske sted at lægge ens smartphone, når man er udendørs. Det er blot en dårlig idé i sommerheden, fordi kroppens egen temperatur vil være med til at opvarme mobilen. Derfor ingen telefon i stramme jeans eller shirts. Bedre at lægge den i en taske, hvor den befinder sig langt fra kroppen.

Køb en telefon-køler
Såkaldte Phone Coolers kan købes som ekstra-udstyr og er populære hos gamere og e-sport entusiaster. De klikkes normalt på telefonen og kan med deres egen ”heat sink” køle-teknologi holde temperaturen nede inde i mobilen.

Læg mobilen under en blæser
Her er til sidst en mere “low tech” løsning, men det bliver den ikke mindre effektiv af. Placer ganske enkelt mobilen under en blæser eller ventilator. De vil sænke temperaturen i telefonen langsomt, hvilket er det sundeste for elektronikken. En tændt ventilator har samtidig den fordel, at den kan køle både mobil og mobilens ejer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smuk toaster i LEGO