Her er en cool ghettoblaster

IKEA bliver mere åben

(Foto: IKEA)

I de senere år har IKEA gennemgået en spændende udvikling fra at være verdens største leverandør af samle-selv møbler til at være en betydningsfuld spiller i elektronik og det smarte online hjem

Hos IKEA kan man i dag f.eks. købe trådløse højttalere, smarte elpærer og lamper, app-styrede vindues-persienner til fjernstyrede luftrensere.

Problemet er blot, at IKEA’s produkter kun dur sammen med IKEA ting. Svenskerne har holdt deres elektroniske verden næsten lige så lukket om Apples.

Dét bliver der heldigvis ændret på til oktober, hvor IKEA vil lancere sin nye smarte Dirigera hub og en forbedret version af sin IKEA Home app.

Som navnet antyder, skal DIRIGERA kunne bruges som hjemmets central for smarte apparater. Vel at mærke i en langt større udstrækning, end vi kender det i dag fra IKEA.

Hubben skal nemlig kunne fungere med den nye Matter standard, som gør det muligt at kontrollere smarte enheder på kryds og tværs af mange forskellige mærker.

Matter standarden skal omsider gøre det muligt at styre hjemmets efterhånden mange smarte enheder på kryds og tværs af fabrikater. De første Matter produkter ventes at komme i handelen inden længe. (Foto: CSA)

Matter standarden er en hel række kendte fabrikanter som f.eks. Google, Apple, Huawei, Philips Hue), Amazon, Schneider og IKEA blevet enige om, men den har været længe om at gå fra underskrevet aftale til praktiske produkter på butikshylderne.

Matter er en software protokol, der lægger sig som et ekstra lag ovenpå de styresystemer, de forskellige smarte enheder kører i dag. Det gælder også den nuværende Zigbee standard.

På den måde bliver der bygget bro, så man omsider – og i hvert fald i teorien – kan kombinere f.eks. lamper fra Lidl med køleskabe fra Samsung, stikkontakter fra Schneider, termostater fra Danfoss, låse fra Assa Abloy og tv-bokse fra Apple.

Naturligvis skal den nye DIRIGERA være kompatibel med IKEA’s nuværende TRÅDFRI gateway. Desuden vil IKEA stå klar med et endnu større udvalg af smarte produkter end i dag.

IKEA fortæller, at man har tilføjet nye muligheder for personlig tilpasning af DIRIGERA hubben, så brugerne kan indrette forskellige scenarier og opsætninger med pre-set funktioner på mobil-app’en. Man vil også få adgang til at styre enhederne i grupper for f.eks. hvert rum i hjemmet eller i dele af boligen.

Generelt set skal DIRIGERA gøre det meget nemmere at parre og kontrollere de efterhånden mange smarte enheder, som i dag er i aktivitet i danske hjem. Det lyder lidt, som om IKEA får en drøm til at gå i opfyldelse….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er en cool ghettoblaster