Med billedet i fokus

Musikken med sig gennem 40 år

(Foto: Pawel Szymanski / Unsplash)

Tidligere i dag skrev jeg om, at Apple har taget officielt afsked med iPod efter godt 20 år. Det lyder af lang tid, men er faktisk kun den halve af den periode, hvor vi har haft bærbart musik.

Fra den første Sony Walkman til de seneste nye trådløse øretelefoner og streaming tjenester a la Spotify har den bærbare teknologi formet den måde, vi lytter til musik i 2022. Altid og allevegne.

Da Sony introducerede den første Walkman i 1979, var den klodsede kassette-afspiller en revolution. En ”gamechanger” ville man nok kalde den med et moderne udtryk.

Walkman befriede musik-elskere fra de snærende bindinger med ledninger og kabler hjemme i stuen eller i bilen. Nu kunne tonerne pludselig nydes undervejs. Man havde dem så at sige i sin hule hånd.

Skeptikere fandtes der dog allerede dengang for over 43 år siden. De skrev, at Walkman var ”et potent symbol på en antisocial elektronisk fremtid.” De erklærede sig samtidig som ”bekymrede for menneskehedens fremtid.”

(Foto: Pawel Szymanski / Unsplash)

Med afstikkere til Sony Discman, MP3 afspillere og Apple iPod undervejs er vi i dag nået til et punkt, hvor vi er omgivet af bærbar musik og podcasts overalt, hvor vi går.

Kritikerne tav hurtigt dengang med Walkman. De gjorde det også, da Apple iPad kom for 20 år siden, og de er også forstummet efter Apples AirPods i ørerne.

Da lød næsten ordret de samme negative prognoser: Trådløse øretelefoner var antisociale, farlige og i det hele taget utålelige.

Takket være smartphones, streaming services og trådløse øretelefoner er musikken i dag mere bærbar og mobil end nogensinde før i verdenshistorien.

Hvis I vil blive mindet om nogle af milepælene i den udvikling, kan I studere infografikken fra analyse bureauet Statista lidt nærmere. Spil lidt musik til….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med billedet i fokus