Nu får Netflix reklamer

Farvel til Apple iPod

(Foto: Slightly Different / Pixabay)

(Opgraderet) Da iPod blev præsenteret den 23. oktober 2001, var den en af de mange små sensationer, som Apple lancerede i de første 15 år af dette årtusinde. iPhone er den mest kendte, men iPod bestemt ikke den mindst vigtige.

Digitale MP3 musik-afspillere fandtes allerede siden midten af 1990’eren, hvor de afløste Sonys legendariske Walkmans, men de var enten små og ikke særligt avancerede eller store og klodsede.

Apples stifter Steve Jobs mente, at det kunne han gøre meget bedre. Han brugte Toshibas dengang utroligt lille harddisk som basis, fik bygget brugervenligt styresystem ovenpå og pakkede det hele ind i en smart æske.

Den sidste, syvende generation af iPod touch kom i maj 2019. Det var næsten en iPhone med sin A10 Fusion processor, pænt store skærm, 256 GB lager og gruppe FaceTime. (Foto: Apple)

Dertil kom så en eget musikbibliotek, som havde haft verdenspremiere godt otte måneder tidligere til Macintosh computeren – iTunes.

Apple iPod var en kæmpe-succes, indtil iPhone kom. Så kunne man få både musikken, telefonen og internet-adgangen i samme enhed, der også designmæssigt lignede en afløser for iPod’en.

Nu har Apple helt stoppet produktionen af den sidste iPod model – touch. Den kan kun købes, så længe lager haves – og det er nok ikke voldsomt stort.

Herefter vil Apple kun have iPhone og Apple Watch, som kan spille musik, når man er undervejs. De findes så i mange forskellige versioner….

Den første iPod fra oktober 2001 havde meget B&O flair over sig. Den var dengang markedets eneste MP3 musik-afspiller med en pæn brugerflade, plads til utrolige 1.000 numre og 10 timers musik på et batteri. (Foto: Apple)

Apple iPod salget gennem tiderne. Det gik bedst i 2008. (Infografik: Statista.com)

Den mindste iPod gennem tiden var fjerde generation af shuffle modellen fra juli 2015. (Foto: Apple)

Mange mener, at mini modellen fra februar 2004 er den smukkeste iPod gennem tiderne. (Foto: Apple)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu får Netflix reklamer