Bedre golf med smartwatch

Disse biler forurener mest

(Foto: Athena / Pexels)

Store pick-up trucks og SUV’er er de mest populære bilmodeller i USA – naturligvis alle med mindst V6 og helst V8 motor – men de står også for den højeste CO₂ forurening af alle biltyper.

I gennemsnit belaster en lille personbil, som er meget udbredt i Danmark, 2.040 kilo mindre CO₂ end en stor pick-up. Det er under halvt så meget, viser en ny analyse fra Statista.

Både salget af pick-ups, SUV’er og sportsvogne med benzin- eller diesel-motor var i stigning i Europas største bilmarked Tyskland sidste år.

De er dog kommet under pres fra EU’s seneste krav om forurenings-grænser. De siger, at nye biler maksimalt må forurene 95 gram pr. kilo som et gennemsnit for en fabrikants totale model-program. Fra 2030 sænkes grænsen til 61,75 gram.

Kravene er med til at presse europæiske bilfabrikanter til at bygge flere el- og hybridbiler eller sørge for, at deres benzinbiler bruger mindre brændstof. Overholder de ikke gennemsnittet, falder dyre bøder som straf….

(Infografik: Statista.com)

 

/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre golf med smartwatch